Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdveja "Grand Prix" fināls turpmāk Austrālijā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Spīdveja "Grand Prix" fināls turpmāk Austrālijā
Austrālietis Kriss Holders 2012. gadā kļuva par pasaules čempionu

Spīdveja "Grand Prix" seriāla oficiālajā mājaslapā paziņots, ka turpmāk sezonas noslēdzošā posma fināli norisināsies Austrālijā "Etihad Stadium" stadionā. Līgums ar čempionāta organizētājiem noslēgts uz piecām sezonām.

Noslēgumam tuvojas aizraujošā 2014. gada sezona. Sestdien Polijas pilsētā Toruņā tiks aizvadīts pēdējais šī gada posms un intrigas ir liku likām. Joprojām nav zināms čempions, turpinās cīņa par godalgotajā vietām, kā arī par vietu labāko astotniekā, kas garantēs vietu starp pamatbraucējiem arī 2015. gadā. Starp citu nākamgad pirmā rezervista lomā būs Itālijas(!) braucējs Nikolass Kovati. "Grand Prix" Challenge veiksmīgi nobrauca arī Kriss Hariss (šī gada seriālā ne reizi nav ticis pat pusfinālā), Džeisons Doils un Macejs Janovskis. Visi viņi nākamsezon brauks "Grand Prix".

Šonakt sacensību organizētāji paziņojuši par piecu gadu līguma noslēgšanu ar Austrāliju, kas paredz, ka jau nākamgad noslēdzošais posms norisināsies Melburnā. 2000. gadā uzceltais stadions šobrīd saucas "Etihad Stadium" un tajā ir vietas vairāk nekā 50 000 skatītāju. Ikdienā šeit spīdveja sacensības nenotiek, bet organizētāji sola parūpēties par visu nepieciešamo veiksmīgai to aizvadīšanai. Lieki piebilst, ka interese par spīdveju Austrālijā būs liela, jo tai ir vairāki augstākās klases braucēji - Kriss Holders, Trojs Bečelors, Džeisons Doils, Dārsijs Vords un citi. Interesanti, ka tieši Austrālija un Jaunzēlande tiek uzskatītas par spīdveja pamatlicējām. Šobrīd spīdveja līdzjutējiem jau tiek piedāvāts iegādāties biļetes, kuru cena ir aptuveni 35 eiro.

Šogad jau trešo reizi pēdējais čempionāta posms norisināsies Toruņā, kur tiks noskaidrots čempions. Lieliskā pozīcijā ir Gregs Henkoks, kurš tuvāko sekotāju Kšištofu Kaspžaku apsteidz par 12 punktiem (maksimāli iegūstamais punktu skaits vienā posmā ir 21), bet vēl tālāk seko pagājušā gada čempions Tajs Vofindens (15 punkti), Matejs Žagars (18 punkti) un Niki Pedersens (20 punkti). Aizraujoša solās būt cīņa par vietu astotniekā, jo šobrīd sestajā vietā esošais Kriss Holders tikai par astoņiem punktiem apsteidz 11. vietas īpašnieku Troju Bečeloru!

Sacensības Toruņā sāksies plkst. 20:00 pēc Latvijas laika un tās būs iespēja vērot arī "Viasat Sport Baltic". Sportacentrs.com piedāvās arī Jums plašāku atskatu uz notikumiem un atmosfēru Polijā.

Izmantotie resursi:
Speedway World Championships.