Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Gusts debitē Dānijas 1. līgā, Matjušonoks uzvar "Nice Challenge" posmā

Gusts debitē Dānijas 1. līgā, Matjušonoks uzvar "Nice Challenge" posmā
Ernests Matjušonoks uzvarēja "Nice Challenge" posmā Daugavpilī.

Jaunais Latvijas spīdvejists Francis Gusts, kurš tikai nesen sāka braukt sacensībās ar lielo 500 kub.cm motociklu, debitēja Dānijas 1. līgas čempionātā (pēc ranga otrā spīdveja līga Dānijā) "Grinsted" komandas rindās, savukārt cits jaunais spīdvejists Ernests Matjušinoks uzvarēja "Nice Challenge" sacensību 2. posmā Daugavpilī.

Stipri pielijušā mototrekā, kur;ā sacensību norise vispār bija zem jautājuma, Francim Gustam izdevās atvest 4 punktus, bet viņa pārstāvētā komanda bija trešā starp trim komandām šajā 1. līgas čempionāta posmā. Klāvs Kleinbergs, kurš arīs startēja Grinstedas komandā, atveda 3 punktus. Jau šodien Gusts debitēs Daugavpils "Lokomotīves" junioru komandā Polijas junioru komandu čempionāta pusfinālposmā Ļubļinā. Pirmo reizi "Loko" junioru trio būs divi Rīgas IK "Auseklis" audzēkņi - Gusts un Ričards Ansviesulis, kā arī Artjoms Trofimovs.
Interesantas spīdveja sacensības svētdien risinājās Daugavpilī - pāris tūkstoši līdzjutēju nenožēloja, ka pāris stundas skaistajā dienā nolēma pavadīt "Lokomotīves" mototreka tribinē. "Nice Challenge" sacensībās piedalās 12 spīdvejisti, visi brauc ar "Jawa" dzinējiem, turklāt pirms sacensībām tos izlozē. Katram uz visiem braucieniem (vismaz četriem, ja tiec finālā - pieciem) ir tikai viena aizmugurējā riepa. Četri labākie pēc četrām braucienu sērijām piedalās finālā, kurā noskaidro posma uzvarētāju.
Sacensības izvērtās ļoti interesantas un pirmajā daļā 12 no 12 iespējamajiem punktiem ieguva šā gada Latvijas junioru čempions un Eiropas pāru čempionāta (kopā ar Andžeju Ļebedevu, kurš vakar bija skatītāja un padomdevēja lomā dalībnieku parkā) bronzas medaļas ieguvējs Oļegs Mihailovs. Tikai viņam zaudēja šā gada Latvijas junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Ernests Matjušonoks, tikai abiem jaunajiem daugavpiliešiem piekāpās polis Ernests Koza, bet ceturtais finālā iekļuva vēl viens pašmāju juniors Daniils Kolodinskis, kurš ļoti stabili aizvadīja visus četrus braucienus un ieguva 9 punktus,
Finālā teicams starts no pirmā celiņa padevās Matjušonokam un krāslavietis arī guva pārliecinošu uzvaru. Savukārt Mihailovam starts neizdevās un viņš brauciena sākumā bija ceturtais, taču apsteidza gan Kolodinski, gan Kozu un ierindojās otrajā vietā. Trešais - Koza.
Pavisam neveiksmīgas sacensības - nepaveicās arī ar dzinēja izlozi - izvērtās IK "Auseklis" pārstāvim Rūdolfam Sproģim, kuram neizdevās iegūt punktus. Var redzēt arī, ka pārāk maza viņam šosezon ir sacensību prakse un šajā ziņā kaut kas uz nākamo sezonu jādomā, jo Rūdolfs ir talantīgs braucējs. Izskatījās, ka dzinēju izloze nebija veiskmīga arī Elvijam Avgucevičam un Jevgeņijam Kostigovam.
Iespējams, ka šosezon Daugavpilī notiks vēl kādas spīdveja sacensības - ir iecere sarīkot atklāto Latvijas čempionātu pāriem. Vismaz pieci labi pāri sanāk mums pašiem, plus vēl divus var uzaicināt no ārzemēm. Viss atkarīgs no laika apstākļiem un no braucēju aizņemtības. Ja reiz rīkot sacensības, tad tādas, lai tās būtu interesantas un pulcētu vismaz 2-3 tūkstošu skatītāju. Savukārt CSDD BKSB mototrekā Rīgā 28. septembrī notiks Baltijas spīdveja līgas pēdējais posms.


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.