Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" otro reizi trešā Nice līgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" otro reizi trešā Nice līgā
Timo Lahti (pa kreisi) un Peterjs Ljungs - izteikti šīs sezonas līderi "Lokomotīves" rindās. Ja viņus abus izdotos noturēt uz nākamo sezonu...

Ceturto gadu pēc kārtas Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda iekļuva Polijas Nice spīdveja līgas finālčetriniekā un otro reizi piekāpās pusfinālā, ieņemdama dalītu 3. vietu. Divreiz daugavpilieši ir arī uzvarējuši. Laba stabilitāte augstā līmenī.

Pirms sezonas uzdevums bija tikt finālčetriniekā vai - mazākais - jau priekšlaicīgi nodrošināt palikšanu Nice līgā. Otrais uzdevums tika atrisināts pārliecinoši, bet vieta pusfinālā tika nodrošināta regulārā čempionāta pēdējā mača. Apetīte aug ēdot un "Loko" šajā ziņā nav izņēmums. Apetīti palielināja arī ar Daugavpils pilsētas vadības palīdzību atrisinātās finansiālās problēmas (vai patiešām otrajai apmeklētākajai un vienai no spēcīgākajām Latvijas komandām starptautiskajā līmenī, kā arī būtībā Latvijas izlasei šajā sporta veidā neatradīsies galvenais atbalstītājs?), taču būsim objektīvi - Ļubļinas komanda tieši kā komanda kopumā pašreiz ir spēcīgāka un tās iekļūšana finālā ir likumsakarīga. Daugavpilī "Loko" zaudēja ar 43:47, bet vakar Ļubļinā - ar 35:55.
"Loko" rindās mačā Ļubļinā tomēr piedalījās Vadims Tarasenko, kaut gan sākotnēji viņa vietā bija paredzēts braukt 16 gadus vecajam Ernestam Matjušonokam. Tikai abi šīs sezonas "Loko" līderi zviedrs Peters Ljungs un soms Timo Lahti (panākta mutiska vienošanās par viņa palikšanu komandā, taču pēc tik labas sezonas somu noteikti mēģinās pārpirkt) bija līdzvērtīgi konkurenti Ļubļinas spīdvejistiem - attiecīgi 11 un 10 punktu. Neviens no pārējiem neatveda vairāk par 4 punktiem. Jau pēc pirmās braucienu sērijas bija 18:6 mājinieku labā (trīs uzvaras ar 5:1 un 3:3 junioru braucienā). Ļubļinas komandā lieliski debitāja Zviedrijas junioru čempions Joels Klings, kurš nesen diezgan nepārliecinoši izskatījās Eiropas junioru izlašu finālā Daugavpilī - viņam 11 punktu piecos braucienos.
Mačs par 3. vietu Nice līgā netiek rīkots, tā ka "Loko" ir dalīta 3. vieta, taču vēl nav zināms, ar ko - šodien otro pusfinālu aizvadīs Andžeja Ļebedeva pārstāvētais Ribņikas ROW un Gņezno komanda (pirmajā mačā Gņezno - 45:45).

     [+] [-]

, 2018-09-09 09:35, pirms 6 gadiem
Te jau nu akmens sportacentrs Tv dārziņā, kāpēc spēles nerāda?

  +1 [+] [-]

, 2018-09-09 15:01, pirms 6 gadiem
Tas gan būtu interesanti apsekot notikumiem tiešraidē.

     [+] [-]

, 2018-09-09 15:19, pirms 6 gadiem
Var teikt, ka dalītā 3.vieta, jo cīņas par pjedestālu nenotiek (tikai fināls), bet no praktiskā viedokļa Loko neiegūs bronzas medaļas, jo regulāro turnīru noslēdza 4.vietā, kas arī būs kā galējais rezultāts. Pagājušogad ieguva patiešām 3.vietu, jo izstājās pusfinālā kā 3.vietas ieguvēja regulārajā turnīrā. Bet tas visā nav tas būtiskākais.

     [+] [-]

, 2018-09-09 15:28, pirms 6 gadiem
maris777 rakstīja: Te jau nu akmens sportacentrs Tv dārziņā, kāpēc spēles nerāda?
Abi pusfināli tika pārraidīti. Mači tiek translēti gan no izbraukumiem, gan no Daugavpils, bet tikai Polijas TV (Eleven un Polsat Sport), bet arī pēc izvēles, jo pa TV tiek pārraidīti 2 mači no 4iem kārtā. Sogad no 16 mačiem Loko līdzdalībā, tika pārraidīti, neatceros precīzi, bet laikam 4 mači no Daugavpils un 2 mači no Polijas. Visticamāk ir pārāk augstas izmaksas, lai iegūtu SC raidtiesības licenci, lai vismaz pārraidītu no D-pils, bet būtu interesanti, jo ne vienmēr ir iespēja klātienē apmeklēt!