Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļubļinā - tikai formalitāte? Padošanās nebūs

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda šodien Ļubļinā aizvadīs Polijas Nice līgas pusfināla atbildes maču ar vietējo "Speed Car Motor" komandu. Pirmajā mačā Daugavpilī zaudējums ar 43:47 un tāpēc daudzi uzskata, ka atbildes mačs būs tikai formalitāte. Proti - Ļubļina jau praktiski finālā.

Šādu viedokli pastiprina vēl arī tas, ka "Loko" rindās nebūs Vadima Tarasenko, bet viņu aizstās 16 gadus vecais Ernests Matjušonoks. Tarasenko nesekmīgi aizvadīja pēdējos mačus, tajā skaitā arī pirmo pusfinālu (tikai 2 punkti) pret Ļubļinas komandu, un tāpēc tika nolemts atstāt viņu malā. Tas izraisīja neizpratni arī daudzos "Loko" līdzjutējos - lai cik vājš bija Tarasenko sniegums pirmajā pusfinālmačā, tomēr viņš šosezon izbraukumā ir bijis viens no labākajiem komandā un vismaz teorētiski Ļubļinā varētu palīdzēt krietni vairāk nekā talantīgais (4 punkti nesenajā Eiropas junioru izlašu finālā), bet vēl mazpieredzējušais Matjušonoks. Padošanās? Līdzjutēju neizpratni var saprast, bet var saprast arī kluba vadības lēmumu - Ļubļinas komanda tomēr ir objektīvi pārāka un ir maz izredžu uzvarēt to ar 5 punktu pārsvaru viesos, tāpēc varbūt patiešām lietderīgāk ir izmantot iespēju ielikt sastāvā jaunāko komandas dalībnieku pieredzes iegūšanai. Turklāt "Loko" uzdevums šosezon bija tikt pirmajā četriniekā, ko, cīnoties ar finansiālām grūtībām (paldies Daugavpils pilsētas vadībai par atbalstu!), izdevās paveikt. Tas gan nenozīmē, ka uz Ļubļina kāds aizbrauca padoties - braucējiem jādomā taču jau arī par nākamās sezonas līgumiem un par katru atvesto punktu taču pienākas honorārs.
Tā ka "Loko" sastāvs būs tikai ar vienu izmaiņu - Tarasenko vietā Matjušonoks. Ļubļinas komandā pagaidām pieteikti visi tie paši, ka brauca pirmajā mačā Daugavpilī, taču tās rindās var parādīties arī Zviedrijas junioru čempions Joels Klings, kuram tā būtu debija "Speed Car Motor" rindās. Ļubļinā labi saprot, ka jokoties ar "Loko" nedrīkst.
Otrā pusfināla atbildes mačā rīt Andžeja Ļebedeva pārstāvētais Ribņikas ROW tiksies ar Gņezno komandu. Pirmajā mačā viesos bija neizšķirts - 45:45, tā iekļūšanai finālā ROW komandai der uzvara kaut vai tikai ar viena punkta pārsvaru.