Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Jevgeņijs Kostigovs Gistrovā - par vietu starp līderiem

Jevgeņijs Kostigovs Gistrovā - par vietu starp līderiem
Jevgeņijs Kostigovs arī pēc junioru pasaules čempionāta 2. posma cer palikt starp pretendentiem uz medaļām.

Nedēļas nogalē Vācijā risināsies divas augstākā līmeņa spīdveja sacensības - jau šovakar plkst. 21 pēc Latvijas laika Gistrovas mototrekā sāksies junioru pasaules čempionāta otrais finālposms, bet sestdien Teterovas mototrekā notiks 9. "Grand Prix" posms. Abas bijušās VDR pilsētas šķir tikai apmēram 30 kilometri, tā ka līdzjutējiem klātienē būs iespējams redzēt abas sacensības. Junioru finālā viens no līderiem ir arī Daugavpils "Lokomotīves" motobraucējs Jevgeņijs Kostigovs.

Junioru pasaules čempionāta pirmajā finālposmā smagajā (pēc stipra lietus) mototrekā Poznaņā daugavpilietis bija viens no labākajiem - viņš iekļuva finālā, kur finišēja trešais un ar 11 punktiem pēc pirmā posma kopā ar austrālieti Džeku Holderu (2012. gada pasaules čempiona Krisa Holdera jaunākais brālis) dala 4. vietu. Līderis ir polis Maksims Drabiks, kurš Poznaņā uzvarēja visos braucienos un ieguva 21 punktu. Pa 15 punktiem ir Drabika tautietim, šā gada Polijas junioru čempionam Bartošam Smektalam un pašreizējam titula īpašniekam austrālietim Maksam Frikem. Līderu un medaļu pretendentu grupā vēl ir polis Dominiks Kubera (10 punktu), šā gada Eiropas junioru čempions (titulu ieguva Daugavpilī) brits Roberts Lamberts (9), dānis Andreass Līagers (8) un austrālietis Bredijs Kērcs. Iespējams, ka medaļu sadalē divos atlikušajos posmos (pēdējais būs 29. septembrī Pardubicē) vēl var iejaukties trīs spīdvejisti, kuru rēķinā ir pa 5 punktiem - polis Kacpers Vorina, čehs Eduards Krčmaržs un pagājušā gada Eiropas junioru čempions francūzis Dimitri Beržē.
Interesanta situācija ir Frikem - viņš ir arī GP seriāla dalībnieks (kā viens no rezervistiem aizstāj savainoto braucēju) un viņam var sanākt braukt divus vakarus pēc kārtas. Labi, ka Gistrova un Teterova ir tik tuvu viena no otras.
Jevgeņijam Kostigovam otrajā finālposmā trāpījies 16. starta numurs un tas nozīmē, ka viņš pirmo reizi startēs 4. braucienā kopā ar Krčmaržu, Līageru un Smektalu.
Gistrovas mototreka apļa garums ir 298 metri un tam ir savdabīga konfigurācija - proti, ļoti īsa ir finiša taisne, jo gandrīz uzreiz pēc otrā līkuma ir finiša līnija.
Sinoptiķi paredz, ka vakarā Gistrovā varētu arī līt un ja lietus dēļ sacensības nevarēs notikt, tad tās pārcels uz sestdienu. Tas būtu sliktu gan līdzjutējiem, gan Frikem, jo tad austrālietis nevarēs piedalīties gan junioru čempionāta 2. finālposmā, gan GP posmā (priekšroku viņš atdod junioru posma, jo cīnās par titula saglabāšanu).


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.