Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Polijas Ekstralīga noteikusi vēl skarbākus nosacījumus "Lokomotīvei"

Polijas Ekstralīga noteikusi vēl skarbākus nosacījumus "Lokomotīvei"
Prieki par pirmo vietu var izrādīties velti
Foto: lokomotive.lv

Ceribas, ka Polijas Ekstralīgas vadība izmainīs sacensību reglamentu, lai tas būtu vairāk piemērots Daugavpils "Lokomotīvei", nav attaisnojušās. Vēl vairāk, Polijas puse uzstāj, la "Loko" savas mājas sacīkstes aizvadītu... Polijā!

Sestdien "Lokomotīves" kluba prezidents Anatolijs Ziļs un Latvijas treku komisijas priekšsēdētājs Vladimirs Ribņikovs devās uz Poliju, lai klātienē ar Polijas Ekstralīgas vadību izrunātu iespējamo "Lokomotīves" startu Ekstralīgā. Jau iepriekš rakstījām, ka Polijas reglaments paredz, ka komandā ir jābūt vismaz četriem poļu spīdvejistiem, pie tam vismaz diviem junioriem. Pieņemot šādus nosacījumus, Daugavpils komanda praktiski liegtu iespēju Latvijas jaunajiem braucējiem gūt sacensību praksi. Lai arī iepriekš bija izskanējušas runas, ka poļi varētu piekāpties, kā arī tas bija gaidāms, izmaiņas priekš latviešiem netiks veiktas.

Kā komandas oficiālajai mājaslapai pastāstīja kluba prezidents Anatolijs Ziļs, poļu prasības ir vēl vairāk pieaugušas. "Lokomotīvei" mājas sacīkstes būtu jāaizvada Polijā un arī pats klubs jāreģistrē Polijā! Tādi nosacījumi esot bijuši jaunajā līgumā ar sponsoriem, kurš noslēgts līdz 2018. gadam. Galvenie sponsori nav ieinteresēti reklāmā Latvijas teritorijā, arī televīzija neesot ar mieru translēt sacensības no Latvijas.

Vēl vairāk, Ekstralīgas vadība paziņojusi, ka pret izmaiņām reglamentā esot bijuši arī līgas klubi, kaut gan nekāda sanāksme nemaz neesot notikusi. Vairāki Ekstralīgas klubi un arī poļu līdzjutēji iepriekš medijos bija pauduši nepārprotamu atbalstu Daugavpils kluba dalībai Ekstralīgā, tādēļ šādas sanāksmes aizvadīšana šķiet vēl mazāk ticama.

Polijas portālos "Lokomotīvei" patiešām tiek pausts atbalsts, jo mūsu klubs tiesības startēt augstākajā līgā ir izcīnījis pēc sportiskā principa, pie tam jau daudzu garumā pierādījis savu stabilitāti.

Sestdienas tikšanās vienīgā pozitīvā ziņa ir tāda, ka "Lokomotīvei" tiks atļauts piedalīties Polijas junioru čempionātā, kas noteikti būs milzīgs grūdiens jauno braucēju attīstībā.

Kluba vadība gan sola turpināt cīnīties par savām tiesībām. Starp citu, noslēgusies arī parakstu vākšana vēstules nosūtīšanai uz Latvijas Saeimu ar lūgumu sniegt finansiālo atbalstu klubam. Kopumā savākti nepilni 11 tūkstoši parakstu.

Izmantotie resursi:
Spīdveja klubs LOKOMOTIV Daugavpils


, 2015-10-07 19:43, pirms 9 gadiem
Nu ja samaksas labu piki...tad visu atlaus...par velti nekas nenotiek...skumigi ka sports tiek jaukts ar kaut ko...paldies Polijas lidzjutejiem par atbalstu,kas ir par godigu sportu...
, 2015-10-07 20:02, pirms 9 gadiem
man jau liekas ka nespiiid, bet nu jaacer un jaacenshaas un kas zin
, 2015-10-07 20:04, pirms 9 gadiem
Arsenich rakstīja: Nu ja samaksas labu piki...tad visu atlaus...par velti nekas nenotiek...skumigi ka sports tiek jaukts ar kaut ko...paldies Polijas lidzjutejiem par atbalstu,kas ir par godigu sportu...
vinjiem jau pashiem ar interesantaak uz Latviju atbraukt netikai pa Poliju vandiities
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-07 20:14, pirms 9 gadiem
Pilnībā saprotu poļus, taču sāpīgi tik un tā.
, 2015-10-07 20:17, pirms 9 gadiem
arviic22 rakstīja: vinjiem jau pashiem ar interesantaak uz Latviju atbraukt netikai pa Poliju vandiities
Viņiem jau nu toč pofig, kur lidot. Tāpat nedēļā ir 2-3 gonkas dažādās Eiropas valstīs (Polija, Zviedrija, Anglija - katrs no lielajiem džekiem brauc vismaz 2 no šīm + GP ik pa laikam). Tiem vietējiem poļiem, kuriem jābraukā ar busiņu, diez vai baigā interese kulties stundām ilgi vienā virzienā.
, 2015-10-07 20:23, pirms 9 gadiem
Un daudzi blauj lai Latvijas hokeja klubs nespēlē khl bet lai spēlē Somijā Zviedrijā Vācījā čempionu līgā...Visur ir finanses infrastruktūra vajadzīga...Neviens nevienu klubu ar atplestām rokām neņems un vēl par BRĪVU PALDIES..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-08 02:21, pirms 9 gadiem
Poļiem (precīzāk, poļu spīdveja vadoņiem) kremt, ka te kāds letiņu klubs apspēlējis visus viņu tuvāko rezervju klubus un tagad pretendē uz dalību elites līgā. Ja jau savulaik pieņēmāt, tad lūgtum ievērot sportisko principu! Un atcerēties par godīgumu!
, 2015-10-08 09:58, pirms 9 gadiem
Nesaprotu, ko var cepties, man jau liekas, ka piķis tāpat klubam nav. Un par naudas prasīšanu no Saeimas, esmu pilnīgi pret un domāju, ka nevajadzētu Lokomotīvei dot finansējumu! Izņemot Daugavpili neviens cits Latvijā par šo sporta veidu(vai tomēr tikai šovu) nezin. Ja pilsētas dome grib, lai sponsorē, man nav nekādas vēlmes par saviem(kā nodokļu maksātāja) līdzekļiem uzturēt šādu pasākumu. Tad labāk čekista projektam iedot, tur vairāk mūsējie barojas. A Lokomotīvē laikam 3 džeki ar LV pasēm brauc un ja atmiņa man neviļ viens tikai latviski bubina(varu arī kļūdīties).
, 2015-10-08 12:31, pirms 9 gadiem
Nauris Mackevičs,
kas par mulkibam Tu uzrakstīji??? Nekādas prasības poli ne palielināja, tas reglaments jau bija zināms iepriekš! Ja tu nezināji, tas nenozīme, ka tā nebija
Žurnalisti, mlja...
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.