Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" cīnās par iztiku un iekļūst pusfinālā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" cīnās par iztiku un iekļūst pusfinālā
Par vienu no "Loko" līderiem kļūst Jevgeņijs Kostigovs, kuram šī ir pēdējā sezona juniora statusā.

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda par spīti finansiālajām problēmām un neziņu par to, kāda būs tās nākotne, iekļuva Polijas Nice līgas pusfinālā. Savā mototrekā stipra lietus dēļ nepabeigtajā mačā "Loko" ar 50:28 pārspēja Gdaņskas "Wybrzeze" un tieši ar Gdaņskas komandu daugavpilieši arī tiksies pusfinālā.

"Lokomotīves" sastāvā atkal bija viens no tās līderiem Maksims Bogdanovs un tas kļuva par vienu no uzvaras stūrakmeņiem - "Maksa" rēķinā 11 no 12 iespējamajiem punktiem četros braucienos. Tik pat punktu un arī četros braucienos atveda juniors Jevgeņijs Kostigovs, kuram tas ir punktu rekords Nice līgā un kurš kļūst par vienu no komandas līderiem. Savu artavu uzvaras gūšana deva visi - 10 punktu Ķastam Puodžukam, 8 - somam Timo Lahti, 6 - Oļegam Mihailovam, 3 - Dāvim Kurmim un viens punkts - Artjomam Trofimovam.
Pirmo braucienu "Lokomotīve" zaudēja ar 2:4, taču trīs no četriem nākamajiem tika uzvarēti (divreiz - 5:1, ko atveda Kostigovs un Kurmis junioru braucienā, kā arī Puodžuks un Mihailovs) un jau 19:11. Pēc Kostigova un Lahti 5:1 uzvaras 8. braucienā rezultāts kļuva 30:18 un šaubu par uzvaru nevienam no 4000 skatītājiem nebija. Mačs tika pārtraukts pēc 13. brauciena, taču divi pēdējie braucieni vairs neko nebūtu izšķīruši - "Loko" jau bija nodrošinājis ne tikai uzvaru, bet arī bonuspunktu.
Pagājušajā nedēļā "Loko" stadionā notika kluba vadības, līdzjutēju un pilsētas jaunās vadības tikšanās, lai runātu par spīdveja problēmām. Neko vairāk par nekonkrētām runām no pilsētas vadības diemžēl arī šoreiz spīdvejisti un viņu līdzjutēji nesagaidīja - nav naudas, nezinām, kā palīdzēt, kur atrast atbalstu u.tt. Laikam jau pirmām kārtām nav vēlmes palīdzēt vai meklēt iespēju piesaistīt līdzekļus, jo spīdveja komanda taču bija iepriekšējās pilsētas vadības rūpju bērns un tas taču tikai tāpēc vien ir slikti... Nav svarīgi, ka tā ir augsta līmeņa komanda, nav svarīgi, cik skatītāju nāk uz tās mačiem, nav svarīgi, ka tā ir reizē arī Latvijas izlase, kas šogad Pasaules kausā ieņēma 6. vietu, nav svarīgi, ka tā ir arī Latvijas junioru izlase, kas pirmo reizi iekļuva Eiropas čempionāta finālā (Kurmis un Kostigovs - attiecīgi Eiropas un pasaules junioru individuālo čempionātu finālos, kur Kostigovs pirmajā posmā bija trešais), ka šeit izauga pašreizējais Eiropas čempionāta līderis Andžejs Ļebedevs, ka spīdvejā ir iesaistīti desmitiem jauniešu, kuri līdz ar to ir lietderīgi nodarbināti... Spīdvejisti ir apņēmības pilni izdzīvot par spīti visam, ne tikai saglabāt komandu, bet arī turpināt audzināt jaunos talantus un meklēt atbalstītājus.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-07 10:30, pirms 7 gadiem
Njā, Latvijas ikdiena...kā nāk pie varas jauni saimnieki, tā tiek veiktas "reformas". Nav nekādas pārmantojības pašvaldībās...
Ko, ko bet sportu jau nevajadzētu aiztikt, jo nolaist līdz kliņķim viegli, pēc tam atjaunot sporta sistēmu ir smagi.
Tas nav tikai par Daugavpili un spīdveju, tas ir pārsvarā par visām pašvaldībām un sporta veidiem.
Vienmēr pēc pašvaldību vēlēšanām kāds sporta veids nonāk pabērna lomā vai tiek likvidēts, lai jaunie saimnieki varētu parādīt kurš tagad te ir "saimnieks"

     [+] [-]

, 2017-08-07 11:49, pirms 7 gadiem
Daugavpilī tagad valda Saskaņas partija, kas daudz solīja pirms vēlēsanam.

     [+] [-]

, 2017-08-07 23:08, pirms 7 gadiem
Elksniņš ir riktīgs riebeklis, sen man nepatika, ko tagad, izskatās, grasās apliecināt pēc pilnas programmas. Ja tiks nolemts pamest spīdveju pabērna lomā, Eigimam jātriec viņš ar visu viņa varzu uz purvu, un kopā ar bijušo pilsētas mēru Lāčplēsi jāveido jauna pilsētas vadība!