Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Lielie briest intrigai Lešno, jaunie spīdveja talanti izceļas Gdaņskā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Lielie briest intrigai Lešno, jaunie spīdveja talanti izceļas Gdaņskā
Elvis Avgucevičs pirmo reizi pievērsa sev uzmanību arī spīdveja lielvalstī Polijā.

Latvijas spīdveja izlase šovakar Lešno mototrekā Polijā aizvadīs Pasaules kausa race-off sacensības jeb pēdējās cerības pusfinālu par pēdējo ceļazīmi uz finālčetrinieku, savukārt divi jaunie mūsu spīdveja talanti ceturtdien izcēlās Nice Cup sacensībās Gdaņskā. Daugavpilī aug talantīga jaunā maiņa un to jau novērtēja arī spīdveja lielvalstī Polijā.

Latvijas izlase šovakar Lešno brauks sarkanās ķiverēs. Andžejs Ļebedevs, Maksims Bogdanovs, Ķasts Puodžuks un Jevgeņijs Kostigovs pacentīsies radīt intrigu cīņā par pēdējo ceļazīmi uz Pasaules kausa finālu. Favorītes ir Austrālijas un Krievijas izlases, turklāt austrāliešiem acīmredzot startēs viens no šā gada GP seriāla līderiem (dala pirmo vietu ar poli Patriku Dudeku) Džeisons Doils, taču mēs jau pusfinālā Vēstervikā no Krievijas atpalikām tikai par diviem punktiem un krieviem gan sastāvs ir palicis tas pats. ASV izlasē arī šoreiz nebūs pašreizējā pasaules čempiona Grega Henkoka, tā ka amerikāņus mums vajag apsteigt. Latvijas izlase jau nodrošinājusi sev šā gada izlašu rangā vismaz 7. vietu pasaulē, nākamsezon mums nebūs jāpiedalās kvalifikācijā, tā ka Lešno var braukt bez jebkāda spiediena.
Nice Cup junioru sacensībās Gdaņskā izcēlās divi 16 gadus veci "Lokomotīves" braucēji, kuri pagaidām vēl ne reizes nav startējuši "Loko" lielās komandas rindās Nice līgā - krāslavietis Elvis Avgucevičs un daugavpilietis Daniils Kolodinskis.
Nice Cup junioru sacensības ir īpašas ar to, ka tajās piedalās braucēji līdz 19 gadu vecumam un ka tajās visi brauc ar čehu "Jawa" motocikliem. Čehi atved 12 motociklus, braucēji izlozē, kuram ar kuru jābrauc, un - uz priekšu.
Elvis Avgucevičs, kuram šīs bija vispār tikai otrās oficiālās sacensības, pārliecinoši uzvarēja pirmajos trijos braucienos un tika atzīnīgi novērtēts poļu spīdveja portālos - proti, Daugavpilī aug vēl viens talants un jau drīz mēs par viņu dzirdēsim. Pēc tam gan sekoja pāragrs starts un izstāšanās pusfinālā. Labi vārdi rakstīti arī par Daniilu Kolodinski (viņa tēvs Oļegs savulaik bija viens no labākajiem "Loko" junioriem), kurš iekļuva finālā, taču pirms starta pievīla svešais motocikls. Posma kopvērtējumā - Kolodinskim 4. vieta, bet Avgucevičam 6. vieta. Būs ļoti interesanti abus šogad rezēt Latvijas čempionātā.