Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Puodžuks - Grand Prix pretendentu pusfinālā, Ļebedevs - rezervē, Bogdanovs - gaida

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Puodžuks - Grand Prix pretendentu pusfinālā, Ļebedevs - rezervē, Bogdanovs - gaida
Ķasts Puodžuks - GP pretendentu pusfinālā.

Viens no labākajiem Latvijas spīdveja meistariem Ķasts Puodžuks iekļuva 2018. gada GP pretendentu pusfinālā, savukārt Andžejs Ļebedevs vienā no pusfināliem būs rezervists, bet Maksims Bogdanovs kvalifikācijas sacensības Itālijā aizvadīs šodien - vakar tās atcēla stipra lietus un pielijuša mototreka dēļ.

Ķasts Puodžuks brauca Esbjergas mototrekā Dānijā un ļoti labs viņam padevās jau sacensību sākums - vispirms otrā vieta braucienā, piekāpjoties tikai dānim Kenetam Bjerrem, bet tad divas pirmās vietas. Mazliet arī paveicās, jo 8. braucienā līderis bija polis Janušs Kolodzejs, kurš izstājās motocikla defekta dēļ. Tad nācās piekāpties polim Pjotram Pavļickim (šā gada GP seriāla dalībnieks un 6. vietas ieguvējs pagājušā gada GP kopvērtējumā) un Austrālijas čempionam Semam Mastersam. Savā pēdējā braucienās Puodžuks piekāpās tikai mājiniekam Mihaelam Jepsenam Jensenam un ar 11 punktiem iekļuva starp septiņiem labākajiem. Papildbraucienā par 2. līdz 4. vietu nācās piekāpties Bjerrem un vācietim Kaiam Hikenbekam, taču tas vairs nebija tik būtiski. Galvenais - iegūta vieta pusfinālā.
Par Esbjergas kvalifikācijas uzvarētāju ar 12 punktiem kļuva Pavļickis. "Lokomotīves" leģionārs soms Timo Lahti ieguva 6 punktus un ieņēma 10. vietu.
Andžejam Ļebedevam Žarnovicas mototrekā Slovākijā trāpījās visspēcīgākais konkurentu sastāvs, taču tik un tā Andžejs prata iegūt 10 punktus. Pirmajā braucienā nācās palikt bez punkltiem - aiz šā gada pirmā GP posma uzvarētāja mājinieka Martina Vaculika, ukraiņa Andreja Karpova un mums labi zināmā Grigorija Lagutas. Toties turpinājumā Ļebedevs ne reizes nebija zemāk par otro vietu un guva arī divas uzvaras, apsteigdams tādus meistarus kā, piemēram, polis Adrians Miedziņskis un austrālietis Trojs Batčelors. Diemžēl viena no otrajām vietām laikam kļuva par liktenīgu - čehu Tomašu Suhāneku vajadzēka pieveikt... Andžejs trenkāja viņu visus četrus apļus, bet tomēr neapsteidza. Iespējams, ka tieši šā punkta pietrūka, lai uzreiz tiktu septiņniekā. Beigās pa 10 punktiem bija Ļebedevam, Lagutam un dānim Leonam Madsenam (aizpagājušā gada GP pretendentu pusfināla uzvarētājs Rīgā), kuri sacentās papildbraucienā Andžejs palika trešais liekas... 8. vieta dod GP pretendentu pusfinālā rezervista vietu.
Par uzvarētāju ar 14 punktiem kļuva Vacukliks, otrais ar 13 punktiem - slovēnis Matejs Žagars, tālāk - Miedziņskis, šā gada pirmā GP posma 3. vietas ieguvējs polis Patriks Dudeks... Tas tikai lieku reizi norāda un Žarnovicas sacensību dalībnieku sastāvu.
Maksims Bogdanovs sacensības Lonigo mototrekā Itālijā aizvadīs šodien un tās sāksies plkst. 16.30 pēc Latvijas laika. Dalībnieku sastāvs ir spēcīgs, taču "Maksam", cerams, būs pa spēkam tikt starp septiņiem labākajiem.