Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs tiek pusfinālā, Oļegam Mihailovam - laba skola

Andžejs Ļebedevs tiek pusfinālā, Oļegam Mihailovam - laba skola
Andžejs Ļebedevs (vidū) iekļuva 2017. gada GP pretendentu pusfinālā.

Viens no Latvijas labākajiem spīdvejistiem Andžejs Ļebedevs iekļuva 2017. gada "Grand Prix" pretendentu pusfinālā, bet 16 gadus vecais Oļegs Mihailovs kvalifikācijas sacensībās Dānijā guva vērtīgu skolu.

Sacensības Slangerupas mototrekā Dānijā ilga trīs ar pusi stundas - pirms 13. brauciena (kāda likteņa ironija...) salūdza starta iekārta un sacensību rīkotāji ilgi nevarēja to salabot. Līdz tam laikam jau bija aizvadītas trīs braucienu sērijas, Andžejs Ļebedevs visas trīs reizes bija finišējis otrais un viņa rēķinā bija 6 punkti. Tad sekoja tikai viens punkts 14. braucienā, taču tas bija ļoti svarīgs, jo aiz muguras un bez punktiem palika viens no pašreizējiem GP seriāla dalībniekiem brits Kriss Hariss. Savā pēdējā braucienā Ļebedevs piekāpās tikai sacensību uzvarētājam, pašreizējam pasaules junioru čempionam un GP seriāla dalībniekam polim Bartošam Zmaržlikam. Ar 9 punktiem pietika, lai ieņemtu 7. vietu - tieši pirmie septiņi arī iekļuva GP pretendentu pusfinālā.
Pirms Andžeja bija Zmaržliks (12 punktu), dānis Mikkels Behs, soms Timo Lahti, ukrainis Andrijs Karpovs (visiem pa 11 punktiem), slovāks Martins Vaculiks (10) un zviedrs Tomass H. Junasons (9). Aiz Ļebedeva bez Harisa palika tādi pazīstami braucēji kā zviedrs Linuss Sundstrēms, čehs Eduards Krčmažs, austrālietis Niks Moriss, Vadims Tarasenko no Krievijas...
Oļegs Mihailovs piecos braucienos ieguva 1 punktu (vienā no braucieniem izstājās) un ļoti vērtīgu pieredzi. Tik spēcīgā konkurencē 16 gadus vecajam daugavpilietim vēl nebija nācies startēt.
Vēl viens Latvijas spīdvejists Maksims Bogdanovs piedalīsies GP pretendentu kvalifikācijas sacensībās 16. maijā Abensbergas mototrekā Vācijā.


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.