Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Andžejam Ļebedevam - uzvara, trīs izstāšanās un pusfināls

Andžejam Ļebedevam - uzvara, trīs izstāšanās un pusfināls
Savā vienīgajā pabeigtajā braucienā Andžejs Ļebedevs uzvarēja un sekmēja Eskilstūnas komandas iekļūšanu Elitserien čempionāta pusfinālā.

Piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem bagāts bija Zviedrijas spīdveja Elitserien čempionāta 1/4 fināla atbildes mačs pielijušajā Molillas mototrekā, kurā vietējā komanda "Dackarna" uzņēma Andžeja Ļebedeva pārstāvēto komandu Eskilstūnas "Smederna". Pirmajā mačā savā mototrekā pirms nedēļas "Smederna" uzvarēja tikai ar 46:44, tāpēc reti kurš šaubījās, ka Molillā mājinieki revanšēsies pārliecinošāk, bet... 46:43 "Smederna" labā un 92:87 divu maču summā.

Pielijušajā un smagajā celiņā liela kļuva dažādu nejaušību varbūtība un visvairāk cieta tieši Andžejs Ļebedevs, kurš dubļainajā mototrekā trīs reizes izstājās motocikla defekta dēļ. Vienīgajā braucienā, kurā Andžejs tika līdz finišam, viņš uzvarēja un šai uzvarai bija liela nozīme.
Pēc 8 braucieniem mājinieki bija vadībā ar 28:20, bet tad sekoja viņiem divi katastrofāli neveiksmīgi braucieni - vispirms ar 1:5 zaudējumu pret dāņu pāri Mihaels Jepsens Jensens/Mikels Mihelsens piedzīvoja Madss Korneliusens un viens no šīs sezonas GP seriāla līderiem polis Macejs Janovskis, bet tad izstājās abi "Dackarna" braucēji (Korneliusens un vēl viens no GP seriāla līderiem zviedrs Fredriks Lindgrens) un viesi uzvarēja ar 5:0. Pēc 10 braucieniem rezultāts bija jau 30:29 Eskilstūnas komandas labā.
Minimāls pārsvars viesiem bija arī pirms 12. brauciena, kurā uzvarēja Ļebedevs, bet trešais bija Mihelsens un "Smederna" panāca 37:34 savā labā. Priekšpēdējā braucienā Ļebedevam atkal izstāšanās, taču pārliecinoši uzvarēja slovēnis Matejs Žagars, kurš šādos apstākļos bija pārliecinoši labākais - uzvaras ar lielu pārsvaru visos piecos braucienos (15 no 15 iespējamajiem punktiem!) un tajā skaitā arī pēdējā 15. braucienā.
Pusfinālā iekļuva arī "Rospiggarna Hallstavik", kā arī regulārā čempionāta pirmās divas komandas - "Elit Vetlanda" un "Masarna Avesta". Pusfinālu pāri būs zināmi, kad regulārā čempionāta uzvarētājs "Elit Vetlanda" izvēlēsies sev pretinieku pusfinālā - tāda ir kārtība Zviedrijas Elitserien čempionāta izslēgšanas mačos.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).