Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīves" spīdvejisti Eiropas čempionāta finālam iesildās ar sagrāvi viesos

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Lokomotīves" spīdvejisti Eiropas čempionāta finālam iesildās ar sagrāvi viesos
Kjasts Podžuks
Foto: Aivars Račko, Sportacentrs.com

Polijas 1. spīdveja līgas otrā posma pirmajās sacīkstēs neveiksmīgi nobraukuši Daugavpils "Lokomotīves" braucēji, kas bez jekbādiem variantiem ar 30:60 atzina Gņezno "Start" pārākumu. Mūsu komandā līdera cienīgu sniegumu nodemonstrēja Mikaels Makss, kuram 11 punkti. Jau 18. augustā divi mūsu braucēji piedalīsies Eiropas čempionāta fināla pirmajā posmā.

Daugavpils "Lokomotīve" caur adatas aci tika līdz Polijas 1. spīdveja līgas labāko četriniekam, kur pretiniekos sagaida ļoti spēcīgas blices. Pirmā no cīņām bija pret zvaigžņoto Gņezno "Start", kam ierindā bija visi labākie ar Antonio Lindbeku, Bjarni Pedersenu un Magnusu Zeterstrēmu priekšgalā. Mums sastāvā netika iekļauts dānis Kenets Hansens un krievs Vadims Tarasenko.

Sākums nebija slikts, jo pirmajos braucienos uzvaras Andžejam Ļebedevam un Mikaelam Maksam. Neskatoties uz to, ka partneri (Pļešakovs un Karavackis) bija pēdējie, summā tas deva rezultātu 6:6. Tālākais gan bija no krietni skumjākas operas. Viens zaudējums sekoja citam, kā rezultātā pirms 13. brauciena 18:54.

Tikai šajā brīdī beidzot pamodās Romāns Považnijs (līdz tam tikai viens punkts!), kurš izcīnīja panākumu, bet Vjačeslavs Giruckis bija trešais, aiz sevis atstājot Zeterstrēmu. 14. braucienā Giruckis otrais, bet Andžejs Ļebedevs bija trešais. Punktu cīņai pielika Maksa un Kjasta Podžuks dubultuzvara - 30:60.

Maksam piecos braucienos 11 no 15 iespējamajiem punktiem, Podžukam šoreiz 7+1, bet Ļebedevam - 6. Považnijam četri punkti, bet Giruckim šoreiz trīs, bet Karavackim un Pļešakovam naudas balvas par iegūtajiem punktiem nepienāksies, jo tādu nebija.

12. augustā "Lokomotīve" savā trekā uzņems Grudzjoncas "GTŽ", kas ar 51:39 uzvarēja Ļubļinu.

Arvien tuvāk nāk Eiropas čempionāta fināls, kas pirmo reizi norisināsies četros posmos. Pirmais no tiem 18. augustā Polijas pilsētiņā Ravičā, bet 1. septembrī Daugavpilī norisināsies otrais posms. Kvalifikācijas barjeru izdevās pārvarēt Podžukam un Ļebedevam, bet Latvijas posmā mums pienāksies arī "wild-card", tā ka šogad Eiropas čempionātam būs jāseko līdzi cītīgi. 2011. gadā par uzvarētāju kļuva Grigorijs Laguta, kas finālā būs arī šoreiz. No citām spilgtākajām zvaigznēm jāizceļ poļi Tomašs Gapiņskis, Roberts Miškovjaks un Mihals Ščepaņjaks, ukrainis Andrejs Karpovs, dānis Kenets Larsens. Vēl nav zināmi to spīdvejistu vārdi, kurus uz finālposmiem aicinās motosporta federācija. Tādi būs četri.