Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

"Loko" pirmā uzvara jaunajā sezonā

"Loko" pirmā uzvara jaunajā sezonā
Soms Timo Lahti nezaudēja nevienam no pretinieku komandas braucējiem un trijos braucienos atveda 8 no 9 iespējamajiem punktiem.

Pirmo uzvaru, gatavojoties Polijas Nice spīdveja līgas čempionātam, guva Daugavpils "Lokomotīves" komanda - vakar viesos ar 47:43 tika pārspēta Ostruvas komanda TŽ "Ostrovia".

Daugavpiliešu treneris Nikolajs Kokins mačam ar Ostruvas komandu nepieteica zviedru Peteru Ljungu un tas arī saprotams - zviedrs savu gatavību sezonai pārliecinoši apliecināja iepriekšējā mačā Gdaņskā, tāpēc šoreiz atkal tika vairāk ļauts braukt jaunajiem. Mājiniekiem arī nebija spēcīgākais sastāvs, tā ka abu komandu treneri vēl ir optimālā virknējuma meklējumos.
Pirmajā braucienā Timo Lahti un Jevgeņijs Kostigovs uzvarēja ar 4:2 un pārsvaru "Lokomotīve" neatdeva ne reizes. Pēc pirmajiem četriem braucieniem daugavpilieši bija vadībā ar 15:9, pēc desmit braucieniem tika panākts 10 punktu pārsvars un uzvara būtu krietni pārliecinošāka par 47:43, taču divus no trim pēdējiem trim braucieniem, kad mača liktenis jau bija skaidrs, mājinieki uzvarēja ar 5:1.
Visvairāk punktu "Loko" labā atveda Vadims Tarasenko - 10, pa 8 punktiem - Lahti (tikai trijos braucienos), Kostigovam (piecos braucienos), Ķastam Puodžukam (četros braucienos) un Oļegam Mihailovam (piecos braucienos), 4 punkti Dāvim Kurmim, viens punkts - Artjomam Trofimovam. Juniori kopā atveda 13 punktus.
Jau šodien tika aizvadīts pēdējais pārbaudes mačs - ar Poznaņas komandu.


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.