Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs pārcelsies uz Ekstralīgu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs pārcelsies uz Ekstralīgu
Andžejs Ļebedevs pošas uz Polijas spīdveja Ekstralīgu. Viņš ir pelnījis braukt pasaules spēcīgākajā spīdveja līgā.

Tas nav pārsteigums. Viens no Latvijas labākajiem spīdveja meistariem un aizvadītās sezonas labākais braucējs Polijas Nice līgā Andžejs Ļebedevs nākamsezon startēs spēcīgākajā spīdveja līgā pasaulē - Polijas Ekstralīgā. Pagaidām vēl netiek minēts klubs, kuru "Andžiks" pārstāvēs, taču savu aiziešanu no "Lokomotīves" viņš jau ir publiskojis.

Daugavpils "Lokomotīve" otro gadu pēc kārtas uzvarēja Nice spīdveja līgā, taču Ekstralīgā mēs nebrauksim arī nākamsezon. Nice līgas līmenis ir pietiekami augsts (augstāk tiek vērtētas tikai Polijas Ekstralīga, zviedrijas Elitserien, britu Elites līga un Dānijas Superlīga, kas pašreiz veido spīdveja klubu līgu Lielo kvartetu), piedalīšanās
šajā līgā ļoti veicina mūsu spīdvejistu izaugsmi un ir jābūt patiešām augstas klases braucējam, lai Nice līgā sekmīgi brauktu. Andžejs Ļebedevs aizvadītajā sezonā kļuva par labāko Nice līgas regulārajā sezonā un bija viens no labākajiem arī finālmačos ar Lodzas "Orzel", tā ka viņam ir jāsper savā karjerā nākamais solis - ja ne kopā ar "Loko", tad pašam. Kopā ar "Loko" - nesanāks arī nākamsezon, turklāt vēl nevar zināt, kāda būs finansiālā situācija un kāda līdz ar to veidosies komanda 2017. gada sezonā. Censties par katru cenu noturēt 22 gadus veco talantīgo braucēju - tas būtu nepareizi. Ar šādu pavērsienu Daugavpilī rēķinājās un tāpēc varam tikai pateikt Andžejam lielu paldies par dzimtās komandas labā paveikto. Agri vai vēlu viņš tajā atgriezīsies, cerēsim, ka brauks tomēr kādreiz "Loko" sastāvā arī Ekstralīgā, taču tagad - jāiet prom. Jāiet uz augšu! Tas nāks tikai par labu Latvijas izlasei, ko pagaidām joprojām veido tikai Daugavpils spīdvejisti.
Kurā Ekstralīgas klubā Andžejs nākamsezon brauks - tas kļūs zināms tuvākajā laikā. iespējams, ka jau līdz svētdienai, kad Daugavpilī risināsies Latvijas atklātais čempionāts un Andžejs tajā arī piedalīsies. Piedāvājumi esot bijuši no visiem (!) Ekstralīgas klubiem, savukārt poļu spīdveja kuluāros visbiežāk tiek minētas Vroclavas un Grudzjoncas komandas. Neminēsim. Tuvākajā laikā viss kļūs zināms.
Lai Andžejam laba sezona pasaules spēcīgākajā spīdveja līgā!

     [+] [-]

, 2016-10-05 11:07, pirms 8 gadiem
Lai veicas! Un lai izdodas progress, jo ļoooooti gribētos GP biežāk redzēt kādu Latvijas pārstāvi.

     [+] [-]

, 2016-10-05 11:57, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Lai veicas! Un lai izdodas progress, jo ļoooooti gribētos GP biežāk redzēt kādu Latvijas pārstāvi.
Nedomāju, ka viņa mērķis būs GP! Lai gan, ja labi pastrādāt ar sponsoriem, viss var būt iespējams! Bet ļoooti šaubos!