Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Trofimovs smadzeņu satricinājumu dēļ 20 gadu vecumā beidz spīdvejista karjeru

Agris Suveizda

Trofimovs smadzeņu satricinājumu dēļ 20 gadu vecumā beidz spīdvejista karjeru
Artjoms Trofimovs

Latvijas spīdvejists Artjoms Trofimovs paziņojis par aiziešanu no šā sporta veida, lai lieki neriskētu ar veselību. Pirms gada viņš piedzīvoja šaušalīgu kritienu Polijas junioru komandu čempionātā.

"Piedzīvoju negadījumu motokrosa treniņa laikā un tiku pie smadzeņu satricinājuma. Diemžēl tas nebija mans pirmais smadzeņu satricinājums. Pēc konsultēšanās ar ārstu kļuva skaidrs, ka, ja tas notiks atkal, varu 20 gadu vecumā nokļūt ratiņkrēslā, jo mana galva pēc daudziem savainojumiem nav labā stāvoklī – ja kas tāds atkārtosies, varu tikt paralizēts uz mūžu," intervijā portālā bestspeedwaytv.pl stāsta Trofimovs, kuram 20 gadi apritēja janvārī.

"Šis diemžēl ir vienīgais iespējamais lēmums, ja vēlos turpināt dzīvi un funkcionēt kā normāls cilvēks. Tas man bija ļoti smagi, jo spīdvejā esmu bijis jau kopš 14 gadu vecuma, tomēr veselība ir svarīgākā," Trofimovs turpināja. "Protams, visu laiku saņēmu atbalstu no kluba [Daugavpils "Lokomotīves"]. Treneris Nikolajs Kokins, kurš darīja visu iespējamo, lai mana karjera ievirzītos pareizā gultnē un attīstītu manas prasmes, bez nekādām problēmām uzreiz saprata manu lēmumu, jo zināja, cik nopietnas problēmas man ir ar veselību. Arī kluba prezidents saprata lēmumu."

Lai arī spīdveja sacensībās Trofimovs vairs nestartēs, viņš sportu negrasās pamest pilnībā un vēlas atgriezties motokrosā. "Cik vien atļaus laika apstākļi, trenēšos mājās, bet ziemā plānoju doties uz siltākām zemēm, kur ir mazāk sniega."

Izmantotie resursi:
https://bestspeedwaytv.pl/artjom-tr...