Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" starpfinišā ceturtā. Turpinājums sekos

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve" starpfinišā ceturtā. Turpinājums sekos
Daugavpils "Lokomotīve" arī šosezon ir starp četrām labākajām Polijas 1. līgas komandām. Spīdveja līdzjutējus gaida vēl trīs aizraujoši mači Daugavpilī.

Daugavpils "Lokomotīve" Polijas 1. līgas spīdveja klubu čempionāta pirmajā posmā finišēja 4. vietā (tas kļuva zināms pēc konkurentu pēdējiem mačiem pagājušo svētdien) un tas nozīmē, ka sekos turpinājums - būs vēl 6 mači ar konkurentiem pirmajā četriniekā.

Vietu 1. līgā daugavpilieši bija jau saglabājuši, bet pēdējos konkurentu mačos izšķīrās tikai vieta - 5. vieta nozīmētu čempionāta finišu jau augusta sākumā, toties 4. vieta pagarinās sezonu līdz rudenim. No finansiālā jeb tēriņu viedokļa pirmais variants varbūt pat būtu bijis labāks, toties no sportiskā un līdzjutēju viedokļa... Tas ir labi, ka sezona turpināsies.

Pirmā četrinieka komandas turpinās čempionātu ar savstarpējos mačos gūtiem punktiem, kas nozīmē, ka Gdaņskas komandai "Renault Zdunek Wybrzeze" ir 11 punktu, Grudzjoncas GKM - 9, Ļubinas "Lubelski Wegiel KMŽ" - 6 un Daugavpils "Lokomotīvei" - 4 punkti. Par Ekstralīigu nesapņosim, jo pirmās divas komandas ir objektīvi spēcīgākas un - tas ir galvenais - mūsu kluba maciņš nav tik biedzs, lai startētu pasaules spēcīgākajā spīdveja klubu līgā. Toties par trešo vietu gan varētu un vajag paspēkoties.
"Sanāk koks ar diviem galiem - no vienas puses, tagad ir lieliska iespēja dod vairāk braukt tiem, kuri čempionāta pirmajā daļā startēja retāk un pirmām kārtām jau mūsu pašu jaunajiem spīdvejistiem, bet, no otras puses, līdzjutēji nāk mūs atbalstīt, katrā mačā mums ir vairāk nekā 5000 skatītāju, viņi gaida uzvaras un mēs nedrīkstam viņus pievilt. Līdzjutēji bija kopā ar mums arī grūtā brīdī, kad likās, ka vairs nenoturēsimies 1. līgā, viņu atnāca pilns stadions uz mūsu "būt vai nebūt" maču ar vienu no līderēm Grudzjoncas komandu, viņi brauc mūs atbalstīt izbraukuma mačos, viņi mums tic. Meklēsim vidusceļu," dilemmas priekšā ir "Lokomotīves" treneris Nikolajs Kokins.

Pirmais otrā posma mačs "Lomomotīvei" būs jau nākamajā dienā pēc Latvijas "Grand Prix" izcīņas - 18. augustā Gdaņskā. Tad divas nākamās svētdienas pēc kārtas mačs savā mototrekā ar Ļubinas (25. augustā) un Grudzjoncas (1. septembrī) komandām.

Starp 1. līgas labākajiem braucējiem pēc čempionāta pirmās daļas otro vietu ar Maceju Kucjapu no Ļubinas komandas dala Andžejs Ļebedevs - abiem ir caurmērā 2,295 punkti vienā braucienā (polis ir otrais, jo viņam 30 uzvaras braucienos, bet Ļebedevam - 27 uzvaras). Pirmais ir zviedrs Tomass H. Junasons no Gdaņskas komandas - 2,357.
Pirmajā desmitniekā no mūsējiem vēl ir Ķasts Puodžuks - 2,067 (28 uzvaras braucienos) un 9. vieta, bet divdesmitniekā ir Romāns Považnijs - 1,967 (22 uzvaras) un 14. vieta. Vēl no mūsējiem uzvaras braucienos ir guvuši soms Jūnass Kīlmekorpi (14), Maksims Bogdanovs (11), Vjačveslavs Giruckis (2) un Vadims Tarasenko (1).