Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Ātrā ceļa" talantu skate Krakovā, Gdaņskā, Pardubicē un Žarnovicē

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Ātrā ceļa" talantu skate Krakovā, Gdaņskā, Pardubicē un Žarnovicē
Artjoms Trofimovs

Notikumiem bagāta šī nedēļa būs jaunajiem spīdvejistiem un divas no četrām sacensībām ar Latvijas "ātrā ceļa" jauno talantu piedalīšanos jau aizvadītas trešdien - Polijas junioru komandu čempionāta stiprā lietus dēļ atceltais posms Krakovā, kā arī pasaules čempionāta pusfināls 250 kub.cm klasē Gdaņskā.

Daugavpils "Lokomotīves" juniori - Elvis Avgucevičs, Dāvis Kurmis un Artjoms Trofimovs - Krakovas mototrekā ieguva 20 punktus un dalīja 2. līdz 4. vietu ar Krakovas un Zeļonaguras motobraucējiem, bet tikai par diviem punktiem vairāk atveda Vroclavas juniori. Mūsējie (Kurmis un Avgucevičs) sāka ar 1:5 zaudējumu mājiniekiem, tad uzvarēja ar 5:0 (Trofimovs un Avgucevičs; konkurenti izstājās) un 5:1 (Trofimovs un Avgucevičs), bet trīs braucienus pabeidza neizšķirti - 3:3. Trofimova rēķinā 10 punktu, Kurmim - 6 un Avgucevičam - 4 punkti.

A grupas turnīra tabulā "Loko" juniori ir ceturtie, tikai par 3,5 punktiem vairāk ir Vroclavas un Lešno komandām.
Savukārt Rīgas IK "Auseklis" puiši piedalījās pasaules čempionāta pusfinālā 250 kub.cm klasē Gdaņskā. Finālā diemžēl nevienam tikt neizdevās - Ričards Ansviesulis savā pusfinālā ar 2 punktiem (viena izstāšanās) ieņēma 14. vietu, bet Francis Gusts savā pusfinālā ar 4 punktiem bija 12. vietā. Finālā tika pirmie septiņi.

Šodien Pardubicē (Čehija) Eiropas U19 čempionāta pusfinālus aizvadīs Latvijas junioru čempions Oļegs Mihailovs un Artjoms Trifimovs. Abiem ir labas izredzes tikt finālā un jācer, ka abi tajā arī tiks. Savukārt sestdien Žarnovicas mototrekā Slovākijā viņi abi piedalīsies Eiropas čempionāta finālā U19 junioru pāriem - šādas sacensības tiks rīkotas pirmo reizi un Latvijas pāris tiek minēts kā viens no pretendentiem uz medaļām.