Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs - labākais pirmajā pusfinālā

Andžejs Ļebedevs - labākais pirmajā pusfinālā
Andžejs Ļebedevs pirmajā Elitserien čempionāta pusfinālmačā atveda 12 no 15 iespējamajiem punktiem.

Zviedrijas Elitserien spīdveja čempionāta pirmajā pusfinālmačā divu pēdējo gadu čempione Eskilstūnas "Smederna" savā mototrekā tikai ar 46:44 pārspēja "Vetlanda Speedway" komandu. Mājinieku rindās un visā mačā rezultatīvākais ar 12 punktiem bija daugavpilietis Andžejs Ļebedevs.

Otro reizi pēc kārtas spīdveja maču Eskilstūnā draudēja atcelt laika apstākļi. Pāris stundas pirms mača sākuma pamatīgi nolija un mototreka dariniekiem nācās pielikt daudz pūļu, lai ar pusotras stundas aizkavēšanos maču tomēr varētu sākt un aizvadīt. Celiņš nebija ļoti labā stāvoklī, tomēr sacensties varēja un apmēram 3500 skatītāju redzēja aizraujošu spēkošanos.
Titula īpašnieki sāka neveiksmīgi - 1:5 pirmajā braucienā, tad Ļebedevs (finišēja pirmais) ar Linusu Eklēfu atveda 4:2 uzvaru un panāca 5:7, bet tad - atkal 1:5 un 6:12 pēc pirmajiem trim braucieniem. Ļoti svarīga bija mājinieku 5:1 uzvara nākamajā braucienā, kuru kaldināja Pšemislavs Pavļickis un Ļebedevs. Andžeju centās apsteigt pašreizējais GP seriāla līderis polis Bartošs Zmaržliks, taču Latvijas čempions prasmīgi kontrolēja situāciju. Vēl vairāk - Zmaržliks vienā no apdzīšanas mēģinājumiem ar abiem motocikla riteņiem šķērsoja treka iekšmalas līniju un tika pēc brauciena diskvalificēts. Vēl pēc viena brauciena mājinieki panāca neizšķlirtu (15:15), Andžejs Ļebedevs uzvarēja 9. braucienā (summā - 3:3) un bija pirmais arī 11. braucienā, kopā ar Pavļicki atkal atvezdams 5:1 uzvaru - jau 37:29 mājinieku labā. Lietus vakar Eskilstūnā vairs nelija, taču nākamajos divos braucienos mājinieki saņēma aukstu dušu - pārliecinošākas uzvaras vietā divi pēc kārtas 1:5 zaudējumi un 39:39 divus braucienus pirms mača beigām.
Priekšpēdējā beraucienā Zmaržlikam izdevās Ļebedevam revanšēties - 3:3 (Lindgrens - otrais, Ļebedevs - trešais), bet pēdējā braucienā krievu talants Gļebs Čugunovs un Pavļickis atveda 4:2 - visā mačā 46:44 "Smederna" labā. Atbildes mačs Vetlandā - 10. septembrī.
Andžeja Ļebedeva rēķinā - 12 punktu, kas ir vairāk nekā jebkluram citam (Zmaržlikam - 11 punktu). 9 punkti mājinieku rindās Čugunovam un 7 - Pavļickim. Vairāk tika gaidīts no Fredika Lindgrena (8), bet vēl vairāk - no dāņa Mihaela Jepsena Jensena (4) un poļa Adriana Miedziņska (3).


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.