Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs - starp pretendentiem uz vietu 2021. gada "Grand Prix" seriālā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs - starp pretendentiem uz vietu 2021. gada "Grand Prix" seriālā
Vai Andžejs Ļebedevs līdz 22. augustam paspēs kaut daļēji atgūt sportisko formu?

Pagājušā gada Latvijas čempions spīdvejā un pašreiz labākais Latvijas spīdveja meistars Andžejs Ļebedevs ir iekļauts starp tiem 16 motobraucējiem, kuri 22. augustā Goričanas mototrekā Horvātijā spēkosies par trim vietām 2021. gada "Grand Prix" seriālā.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ šosezon neizdosies sarīkot kvalifikācijas sacensības vairākās kārtās un tāpēc FIM un GP seriāla rīkotāji nolēma uzreiz rīkot pretendentu finālu, uzaicinot pieteikt tam motobraucējus no valstīm, kurās spīdvejs ir augstā līmenī. Lieki teikt, ka starp tādām valstīm ir arī Latvija un mēs pieteicām Andžeju Ļebedevu. Izvēle pilnīgi loģiska, bet... Andžejs Polijas Ekstralīgas mačā gūtā savainojuma dēļ vēl nav atsācis trenēties uz motocikla. Līdz 22. augustam vēl ir laiks un jācer, ka vismaz pāris mačos Ribņikas ROW rindās Ļebedevs paspēs piedalīties, taču, no otras puses, bez pienācīgiem treniņiem diezin vai viņu sastāvā iekļaus. Pieteikt kādu citu vismaz pašreiz nav jēgas, jo neviens no "Lokomotīves" pašmāju braucējiem pagaidām nerāda stabilu augsta līmeņa sniegumu. Ja Andžejs tomēr nevarēs piedalīties, tad droši vien brauks kāds cits.
Ļebedevam trāpījās 14. starta numurs un tas nozīmē, ka savā pirmajā braucienā viņš tiksies ar austrālieti Maksu Friku, francūzi Dmitriju Beržē un Aleksandru Loktajevu no Ukrainas. Starp pretendentu fināla galvenajiem favorītiem minami vispirms slovēnis Matejs žagars, mums labi znāmais Grigorijs Laguta no Krievijas, polis Kžištofs Kaspžaks, dānis Mikels Mihelsens, jau minētais Friks, čehs Vāclavs Miliks... Katrā ziņā, ja ne savainojuma un tik garas piespiedu pauzes, tad arī Andžeju drīkstētu pieskaitīt favorītiem. Toties tagad - pilnīga neziņa...
Šosezon GP seriāls, kurā noskaidros 2020. gada pasaules čempionu spīdvejā, būs neparasts - būs tikai astoņi posmi un turklāt pirmie trīs no tiem notiks divas dienas pēc kārtas vienā mototrekā. Pagaidām nav skaidrības par priekšpēdējo posmu, jo Toruņā pagaidām paredzēts tikai pēdējais 8. posms. Sākums būs 28. un 29. augustā Vroclavas Olimpiskajā stadionā Polijā.
2021. gada GP seriālā iekļūs seši labākie (līdz šim bija astoņi) no šā gada kopvērtējuma, plus trīs labākie no pretendentu fināla Goričanā, plus šā gada Eiropas čempions brits Roberts Lamberts, bet vēl piecus uzaicinās FIM un seriāla rīkotāji. Viena vieta katrā posmā ir tā rīkotāju pārstāvim.