Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Biķernieku spīdveja stadionā aizvadīts pirmais oficiālais treniņš

Biķernieku spīdveja stadionā aizvadīts pirmais oficiālais treniņš
Biķernieku spīdveja stadions
Foto: grani.lv

2. augustā Biķernieku spīdveja trekā notika pirmais oficiālais treniņš, kurā piedalījās visi trīs mūsu pretendenti uz vietu Rīgas "Grand Prix", kas risināsies 16. augustā.

No tālās Latgales mūsu galvaspilsētā bija ieradušies trīs spīdveja meistari - Maksims Bogdanovs, Kjasts Poudžuks un Andžejs Ļebedevs. Pēc treniņa noslēguma sanākušajiem viesiem par prieku tika sarīkoti divi paraugbraucieni - pirmo ļoti pārliecinoši uzvarēja Bogdanovs, bet otrajā pirmais finišēja Ļebedevs.

Rīgas "Grand Prix" organizēšanas komitejas vadītājs Vladimirs Ribņikovs pirms pusotras nedēļas trekam deva vērtējumu "4" (piecu baļļu skalā), bet tagad viņš jau liek stabilu piecinieku. Sagatavošanas darbi vēl turpinās, pirmkārt, trasi iztaisīs ne tik cietu, otrkārt, jāuzstāda papildus tribīnes 2,5 tūkstošiem skatītāju.

Kā zināms, "Grand Prix" rīkotājiem ir tiesības pieteikt vienu braucēju un divus rezervistus. Tiks pieteikts tas, kurš attiecīgajā brīdī būs labākajā formā. 16. augusta sacensības risināsies Rīgas pilsētas svētku laikā, līdz ar to gaidāms, ka skatītāju netrūks. Tiek plānots, ka būs 7500 skatītāju vietas.

Spīdveja stadions Biķerniekos tika izveidots 1976.gadā, taču deviņdesmitajos gados Rīgas spīdveja komanda beidza eksistēt. 2014. gada 16. augustā spīdvejs atgriezīsies Latvijas galvaspilsētā.

Izmantotie resursi:
www.grani.lv


, 2014-08-04 19:14, pirms 10 gadiem
Forši, ka spīdvejs attīstās, bet skumji, ka visi darbi sākās pēdējā brīdi, kā rezultātā motobola komandai "Rīga" šogad nav kur trenēties un visas mājas spēles jāaizvada Lietuvā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-04 21:33, pirms 10 gadiem
Atceros vecos laikus spīdvejā - visi sabiedriskie transporti bija pārpildīti - visi devās skatīties! Līmenis, protams bija to laiku, bija daudz kritienu, traumas utt... bet publikai patika..
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.