Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Iversens šokējoši uzvar Kārdifā, Vofindens atraujas no konkurentiem

Iversens šokējoši uzvar Kārdifā, Vofindens atraujas no konkurentiem
Nils Kristians Iversens
Foto: AP/AFP

Šovakar Kārdifā norisinājās ceturtais pasaules spīdveja čempionāta posms, kurā sensacionālu uzvaru izcīnīja Nils Kristians Iversens, apsteidzot vakara labāko punktu guvēju Krisu Holderu un Peteru Kildemandu. Ceturtais palika kopvērtējuma līderis Tajs Vofindens.

Pirms iespaidīgākā sezonas posma Kārdifā (sacensības notiek slēgtā trekā iekštelpās un tribīnēs allaž ir vairāki desmiti tūkstoši skatītāju) galvenā saruna tēma bija Grega Henkoka un Niki Pedersena konflikts pirms pāris nedēļām, kad abi slavenie spīdvejisti sakāvās trekā pēc pasaules čempiona Henkoka kritiena, ko izraisīja dānis. Neilgi pirms sacīkstēm Pedersens vienā no intervijām izteicās, ka draugi spīdvejā viņam nav vajadzīgi un tas ir tikai bizness.

Abi savā starpā tikās 13. braucienā, kurā Pedersens atkal izraisīja kritienu, tikai šoreiz krita Kildemands. Pedersens tika diskvalificēts un intervijā paziņoja, ka mūsdienās spīdvejisti pārāk daudz tēlo un krīt situācijās, kad to var nedarīt. Pats Pedersens ar milzīgām problēmām tika līdz pusfinālam, bet pamatsacensībās dominēja Holders, kuram trīs uzvaras un divas otrās vietas. Pēc nullītes pirmajā braucienu sērijā Vofindens izcīnīja četras uzvaras pēc kārtas.

Jāpiemin, ka milzīga nozīme bija startam, tādēļ lielas priekšrocības ieguva pirmais celiņš, no kura tika uzvarēti 14 no 20 braucieniem (vēlāk arī abi pusfināli). Starp labākajiem astoņiem spīdvejistiem tika arī Kildemands, kurš šajās sacīkstēs aizvietoja traumu guvušo Jaroslavu Hampelu.

Pirmajā pusfinālā pārliecinošs triumfs Holderam, bet otro vietu sensacionāli no ceturtā celiņa izrāva Iversens, aiztraucoties garām Pedersenam un Matejam Žagaram. Otrajā pusfinālā līdzīgu triku atkārtoja Kildemands, kurš šokēja otrajā vietā esošo Henkoku. Uzvara šajā pusfinālā Vofindenam.

Lielajā finālā Holders no starta aizbrauca pirmais, bet atkal pa ārējo malu kā bulta aiztraucās Iversens un uzvaru arī noturēja! Holders palika otrais, bet Kildemands tika pie trešās vietas, apsteidzot mājinieku favorītu Vofindenu.

Nākamais posms norisināsies 18. jūlijā Daugavpilī! Kopvērtējumā vadībā nostiprinājies Vofindens, otrajā vietā ir Pedersens, bet uz ceturto pozīciju pakāpies Iversens.

Grand Prix, 4. posms

VBraucējsValstsP
1.Nils Kristians IversensDānija14
2.Kriss HoldersAustrālija18
3.Peters KildemandsDānija12
4.Tajs VofindensLielbritānija15
5.Gregs HenkoksASV12
6.Matejs ŽagarsSlovēnija10

Kopvērtējuma tabula

VBraucējsValstsP
1.Tajs VofindensLielbritānija55
2.Niki PedersensDānija43
3.Gregs HenkoksASV39
4.Nils Kristians IversensDānija35
5.Matejs ŽagarsSlovēnija34
6.Kriss HoldersAustrālija31

, 2015-07-04 22:30, pirms 9 gadiem
Pārsteigums varbūt bet nejau šokejoši...
Šokejoši būtu ja Cooks būtu uzvarējis
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.