Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Arī Kilmakorpi paliek "Lokomotīvē"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Arī Kilmakorpi paliek "Lokomotīvē"
Jonass Kilmakorpi
Foto: no personīgā arhīva

Labas ziņas visiem Daugavpils "Lokomotīves" atbalstītājiem - līgumu ar klubu pagarinājis iepriekšējās sezonas līderis soms Jonass Kilmakorpi. Tieši Kilmakorpi 2015. gada sezonā kļuva par labāko braucēju visā Polijas Nice spīdveja līgā.

Daugavpils "Lokomotīve" pagarinājusi līgumu ar lielisko somu spīdvejistu Jonasu Kilmakorpi, kurš sekmīgi daugavpiliešu rindās bija braucis jau iepriekšējās sezonās. Vairākkārtējais pasaules čempions garajā trekā 2015. gada sezonā kļuva par īstenu "Loko" līderi, vidēji atvedot vairāk punktu nekā jebkurš cits līgas braucējs.

Sezonas beigu daļu gan izjauca nopietns savainojums, taču Kilmakorpi ar saviem motoriem palīdzēja izšķirošajās cīņās Ķastam Puodžukam. Kilmakorpi sniegums 2015. gadā ievērojami pacēla viņa tirgus vērtību, tomēr "Lokomotīvei" un spīdvejistam izdevās atrast kopsaucēju. Iepriekš par līguma pagarināšanu ar Latvijas spīdveja flagmani paziņoja zviedrs Fredriks Lindgrens.

Interesanti, ka "Lokomotīve" arī nosūtījusi atklātu vēstuli Polijas Ekstralīgas vadībai, lūdzot veikt nepieciešamās izmaiņas sacensību reglamentā, kas nākotnē dotu iespēju Latvijas klubam tomēr startēt pasaules spēcīgākajā līgā. Šajā vēstulē "Lokomotīve" izsaka pateicību par veiksmīgo sadarbību iepriekšējos gados, kā arī izteica cerību, ka, tiekoties ar līgas vadību un sponsoriem, izdosies vienoties par "Lokomotīves" startu Ekstralīgā kādā no nākamajām sezonām. Protams, ja vien "Lokomotīve" spēs kvalificēties Ekstralīgai nākamajās sezonās.

Izmantotie resursi:
Spīdveja klubs LOKOMOTIV Daugavpils