Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs - labākais, "Smederna" - uzvara

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs - labākais, "Smederna" - uzvara
Andžejam Ļebedevam 13 no 15 iespējamajiem punktiem, komandai - pārliecinoša uzvara.

Pārliecinošu uzvaru Zviedrijas spīdveja Elitserien čempionātā guva titula īpašniece Eskilstūnas "Smederna", kas savā mototrekā ar 53:37 pārspēja "Kumla Indianerna" komandu un ieguva arī papildus punktu (arī viesos "Smederna" uzvarēja - 47:43). Labākais gan savā komandā, gan starp abu komandu braucējiem bija Andžejs Ļebedevs, kura rēķinā 13 no 15 iespējamajiem punktiem.

Iepriekšējais mačs Andžejam Ļebedevam (un visai komandai) bija neveiksmīgs (trīs braucieni un trīs nulles), toties tagad notika reabilitēšanās. Maču ievadīja Ļebedeva un Fredrika Lindgrena uzvara ar 5:1, taču tikai četru punktu pārsvars mājiniekiem arī bija pēc pirmās braucienu sērijas. 5. braucienā to dubultoja Pontuss Aspgrens un Ļebedevs - 5:1 un 19:11 summā. Kopā šā brīža "Smederna" arvien palielināja savu pārsvaru un klupieni (1:5) 9. un 11. braucienā neko būtiski nespēja ietekmēt.
Ļebedevam trīs pirmās un divas otrās vietas, viņa pāriem divas 5:1 un divas 4:2 uzvaras, kā arī viens neizšķirts (zaudēts šā gada Dānijas čempionam Kenetam Bjerrem) 3:3. Labs mačs arī Aspgrenam, kurš pagājušo svētdien debitēja Daugavpils "Lokomotīves" rindās Polijas Nice spīdveja līgā - 8 punkti četros braucienos.
Pēc šīs uzvaras "Smederna" turnīra tabulā pakāpās uz 5. vietu - 11 punktu. Tik pat punktu, bet par diviem mačiem mazāk, ir tieši "Kumla Indianerna", pa 15 punktiem ieguvušas "Vetlanda", "Dackarna" un "Vastervik" komandas. Komandām ir dažāds aizvadīto maču skaits - no 8 līdz 10 - un "Smederna" ir viena no trim komandām, kam ir desmit maču, tā ka atlikušajos sešos vēlams uzvarēt vai vismaz vairāk uzvarēt nekā zaudēt, lai saglabātu vietu pirmajā sešiniekā un varētu piedalīties izslēgšanas mačos. 9. jūlijā "Smederna" viesos tiksies ar pastarīti "Rospiggarna Hallstavik" (2 punkti).