Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Lielākais spīdveja "ceļotājs" - Ričards Ansviesulis

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Lielākais spīdveja "ceļotājs" - Ričards Ansviesulis
Ričards Ansviesulis (vadībā)

Spīdveja meistari pamanās piedalīties triju vai pat četru (bijuši gadījumi - arī piecu!) valstu līgās, bet pavisam sezonas laikā sanāk startēt vairākās valstīs un katras sezonas beigās lielākais Polijas sporta portāls sportowefakty.pl apkopo lielākos spīdveja "ceļotājus". Aizvadītajā sezonā visvairāk valtīs - astoņās - sacensībās piedalījies Ričards Ansviesulis.

Pagājušajā gadā līderis bija pašreiz labākais Latvijas spīdveja meistars Andžejs Ļebedevs, kurš piedalījās sacensībās 12 valstīs, bet šogad par tādu kļuva Rīgas IK "Auseklis" audzēknis Ričards Ansviesulis. Sportists tagad jau kļuvis par Daugavpils "Lokomotīves" juniors, aizvadītajā sezonā debitējot Polijas eWinner 1. līgā un esot stabils Latvijas junioru izlases dalībnieks. Tika izcīnīta bronza Eiropas junioru komandu čempionātā un Polijas junioru komandu čempionātā, bet sudrabs Eiropas U19 kausa izcīņā pāriem.

Ričards Ansviesulis piedalījās sacensībās astoņās valstīs - Latvijā, Polijā, Dānijā, Čehijā, Somijā, Vācijā, Slovākijā un Itālijā. Ričards, par ko vispirms paldies viņa ģimenei un atbalstītājiem, izmantoja iespēju piedalīties dažādās starptautiskās sacensībās, lai iegūtu lielāku sacensību pieredzi dažādos mototrekos.

Tikai par vienu valsti mazāk ir cita mūsu juniora Ernesta Matjušonoka sacensību ģeogrāfijā - viņš piedalījās sacensībās septiņās valstīs. Tik pat valstīs startēja arī pieredzējušais 41 gadu vecais čehs Jozefs Francs. Vēl vienam mūsu talantam Francim Gustam - sacensības sešās valstīs. Tikpat valstīs sacensībās piedalījušies arī briti Drjū Kemps un Daniels Bjūlijs, dāņi Madss Hansens un Tims Sērensens, francūzis Dimitrijs Berže un slovāks Jakubs Valkovičs.