Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs izvelk Eskilstūnai uzvaru

Andžejs Ļebedevs izvelk Eskilstūnai uzvaru
Andžejam Ļebedevam labs mačs Elitserien čempionātā pirms Eiropas čempionāta 3. finālposma.

Pēc neveiksmīga mača svētdien Polijas spīdveja Ekstralīgā (tikai 2 punkti trijos braucienos Gožuvā) atkal sekmīgu maču Zviedrijas Elitserien čempionātā aizvadīja Andžejs Ļebedevs - tieši viņam ir lielākie nopelni "Smederna" komandas uzvarā savā mototrekā pār "Lejonen Gislaved" ar 47:43.

Minētajā svētdienas mačā Gožuvā daugavpilietis nekādi nespēja pielāgoties vietējam mototrekam, kurā brauca pirmo reizi karjerā. Tiesa, Vroclavas "Betard Sparta" tik un tā uzvarēja ar 49:41 (lielisks bija čehs Vāclavs Miliks - 14 punkti no 15 iespējamajiem) un nostiprinājās pirmajā vietā Ekstralīgā. Neveiksmīgi Andžejam sākās arī mačs Eskilstūnā, taču tā turpinājumā tieši viņš kļuva par savas komandas galveno vilcēju.
Pirmajā braucienā Ļebedevs finišēja ceturtais un pārī ar dāni Mihaelu Jepsenu Jensenu zaudēja ar 1:5. Savā nākamajā braucienā Andžejs bija otrais, taču pāris atkal zaudēja - 2:4. Toties tad Ļebedevs guva trīs uzvartas pēc kārtas - vispirms viņš uzvarēja 10. braucienā, bet tad divreiz pēc kārtas pārspēja 2012. gada pasaules čempionu austrālieti Krisu Holderu, turklāt tas notika abos pēdējos braucienos, kuros arī izšķīrās mača liktenis. 14. braucienā Ļebedevs un slovēnis Matejs Žagars (šoreiz kopā tikai 4 punkti) atveda 4:2, palielinādami mājinieku pārsvaru līdz 44:40. Pēdējā braucienā viesi vēl varēja panākt neizšķirtu, taču Ļebedevs neļāva to izdarīt, atkal pieveikdams Holderu. Pārinieks polis Gžegožs Valaseks bija ceturtais - 3:3 un 47:43 visā mačā.
Summā Ļebedevam 11 punktu un viņš bija rezultatīvākais savā komandā. Viesiem 14 punktus atveda austrālietis Rohans Tangeits, bet 13 - Andžeja kluba biedrs no Vroclavas "Betard Sparta" un pašreizējais junioru pasaules čempionāta līderis Maksims Drabiks.
Žēl, ka Eskilstūnas komandai neizdevās iegūt bonuspunktu (vajadzēja uzvarēt ar 7 punktu pārsvaru), jo tagad iekļūšana četriniekā jeb pusfinālā ir diezgan problēmātiska - divas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām Eskilstūnas komanda ir 5. vietā un no 4. vietas to šķir 4 punkti.
Jau sestdien Hallstavikas mototrekā Zviedrijā risināsies Eiropas čempionāta 3. finālpoms. Pēc diviem finālposmiem līderis ir Andžejs Ļebedevs.


, 2017-08-02 09:14, pirms 7 gadiem
Jātur īkšķus par Andžeju, cerams kā pēdējā "gonka" ir atgriezusi pārliecību
, 2017-08-02 15:07, pirms 7 gadiem
Es bik nesapratu - Andžejs startē gan Polijā, gan Zviedrijā ? Divas komandas sanāk ??
, 2017-08-02 19:55, pirms 7 gadiem
Pēc Polijas līgas noteikumiem drīkst startēt pat 3 līgās.
Pārējām līgām ir samērā "pie kājas"
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.