Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase paliek pēdējā vietā Nāciju kausa pusfinālā

Rolands Eliņš

Latvijas izlase paliek pēdējā vietā Nāciju kausa pusfinālā
Andžejs Ļebedevs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Vācijā aizvadīts Nāciju kausa pusfināls spīdvejā, kas ir pasaules čempionāts pāru sacensībās. Latvijas izlase septiņu izlašu konkurencē palika pēdējā vietā, Andžejam Ļebedevam un Ķastam Puodžukam neuzvarot nevienā braucienā.

Nāciju kausa pusfinālā Latviju pārstāvēja trīs spīdvejisti – Andžejs Ļebedevs, Ķasts Puodžuks un rezervists Oļegs Mihailovs. Sacensībās Teretovā piedalījās septiņas izlases, no kurām finālam kvalificējās trīs labākās – Vācija, Krievija un Dānija.

Latvija sacensības sāka trešajā braucienā, sacenšoties ar Vāciju. Puodžoks finišēja otrajā vietā, bet Ļebedevs palika pēdējais, kas nozīmēja zaudējumu 2:4. Braucienā pret dāņiem latviešu spīdvejisti uzrādīja pretējus rezultātus, proti, Ļebedevs bija otrais, Puodžoks – ceturtais.

Labāks rezultāts Latvijai sanāca pret ASV. Slavenajam Gregam Henkokam garām tikt neizdevās, taču Ļebedevs un Puodžoks ar otro un trešo vietu ieguva neizšķirtu 3:3. Taču pēc tam nācās piekāpties Krievijai ar 2:4. Sekoja ļoti svarīgs brauciens pret tiešo konkurenti Ukrainu, no kura izdevās paņemt neizšķirtu 3:3, taču tas tāpat lika palikt pēdējā vietā.

18. braucienā starp Slovēnijas un ASV spīdvejistiem savu motociklu nenovaldīja amerikānis Mansaress un krita, turklāt tik neveiksmīgi, ka viņam virsū uzbrauca slovēnis Ivačičs. Sacensībās bija nepieciešams krietns pārtraukums, kamēr mediķi sniedza Mansaresam palīdzību. Mansaress stadionu atstāja ātrās palīdzības mašīnā, kurā tika ienests uz nestuvēm, taču ar paceltu īkšķi uz augšu, sak, ka neesot tik traki kā izskatās.

Latvijai papildu cerības tomēr tikt labāko pieciniekā deva Ukrainas spīdvejista Andreja Karpova diskvalifikācija par pāragru startu, ko viņš saņēma jau otro reizi šovakar. Taču otrs ukrainis Aleksandrs Loktajevs arī vienatnē pārspēja divus dāņus, tiekot pie neizšķirta 3:3, līdz ar to garantējot, ka finālā jau tobrīd iekļūst Vācija un Krievija.

Latvijai savā pēdējā braucienā pret Slovēniju bija nepieciešami vismaz četri punkti, lai iegūtu piekto vietu un turpinātu cīņu pārbraucienos. Slovēņiem iepriekšējā kritiena dēļ bija jāiesaista savs rezervists, taču Latvijai tāpat neizdevās gūt vēlamo rezultātu – Ļebedevs tālu atpalika no brauciena uzvarētāja Mateja Zagara, bet Puodžoks palika ceturtais.

Latvija līdz ar to savāca 14 punktus – abi Latvijas spīdvejisti nopelnīja pa septiņiem punktiem - un palika pēdējā vietā pusfinālā. Līdz tikšanai pārbraucienos pietrūka trīs punktu.

Pirmajā pārbraucienā sacentās ASV un Slovēnija (ceturtā un piektā vieta), taču ASV Mansaresa traumas dēļ nācās iztikt ar vienu pašu Henkoku, kurš gan tāpat sacensību galvenajā daļā bija savācis 16 no 17 ASV punktiem. Henkoks braucienā uzvarēja, bet tālāk tāpat tika slovēņi, kuri otrajā pārbraucienā sacentās ar trešo vietu ieguvušo Dāniju un tika pie neizšķirta 3:3, taču finālā tomēr tika dāņi.

Nāciju kausa fināls paredzēts pēc nedēļas Polijā, un līdz ar trim uzvarējušajām valstīm tajā piedalīsies arī mājiniece Polija un trīs labākās no otra pusfināla.

Nāciju kausa pusfināls, Teterova

V.ValstsPunkti
1.Krievija25
2.Vācija20
3.Dānija18
4.Slovēnija17
5.ASV17
6.Ukraina15
7.Latvija14

  -1 [+] [-]

, 2018-06-03 00:17, pirms 6 gadiem
Puodžok met mieru!! Dot vietu jaunajiem😬

  +2 [+] [-]

, 2018-06-03 00:41, pirms 6 gadiem
Ļoti vāji,ļoti...
Kur Bogdanovs!?

     [+] [-]

, 2018-06-03 08:37, pirms 6 gadiem
народ, недавно нашел уникальный способ как быстро накачать пресс (и другие мышцы) без физических усилий, диет и прочей лабуды. После двух недель использования миостимулятора убрал пивное пузу и начали проступать кубики, подкачал бицепс и ноги, а жена убрала в талии пару сантиметров и сделала красивый живот. Дa и прикoл что нe надo ничeгo дeлать прocтo надeл и включил, этo рeальнo cамый лeнивый и быcтрый cпocоб похудеть и подкaчатьcя, да и стоит копейки. Вот здесь я о нем и вычитал--- Блог Домашнего качка

     [+] [-]

, 2018-06-03 09:38, pirms 6 gadiem
terex rakstīja: ...
Kur Bogdanovs!?
Atjaunojas pēc traumas.

     [+] [-]

, 2018-06-03 17:47, pirms 6 gadiem
Kamēr Latviju pārstāvēs nelatvieši, tur nekas nebūs. Rakstā ir ļoti saprotami uzrakstīts: Latviju pārstāvēja.... Kas pārstāvēja? Latvijas krievi un leitis, nu nav viņos patriotisma, vienkārši brauc un pārstāvj nevis aizstāvj Latvijas godu!!!

     [+] [-]

, 2018-06-03 18:42, pirms 6 gadiem
Ir tāds braucējs Dāvis Kurmis, latvietis, kurš brauc kā lūzeris.
Edison rakstīja: Kamēr Latviju pārstāvēs nelatvieši, tur nekas nebūs. Rakstā ir ļoti saprotami uzrakstīts: Latviju pārstāvēja.... Kas pārstāvēja? Latvijas krievi un leitis, nu nav viņos patriotisma, vienkārši brauc un pārstāvj nevis aizstāvj Latvijas godu!!!