Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Ļebedevam Eiropas junioru fināla nebūs arī pirmdien, Iversenam - sezona beigusies

Ļebedevam Eiropas junioru fināla nebūs arī pirmdien, Iversenam - sezona beigusies
Nīlsa Kristiana Iversena un Grega Henkoka kritiens Gožuvā.

Eiropas junioru čempionāta fināls spīdvejā Ribņikas mototrekā Polijā nenotiks arī pirmdien - svētdien ļoti stipra lietus dēļ sacensības tika pārceltas uz pirmdienu, bet jau vēlāk vakarā tās pārcēla uz pagaidām nezināmu laiku, jo arī pirmdien Ribņikā solīja lietu. Savukārt spīdveja sezona diemžēl jau beigusies pagājušā gada GP seriāla trešās vietas ieguvējam dānim Nīlsam Kristianam Iversenam - savainojums izrādījās nopietnāks nekā tika cerēts...

"Tik stipru lietu, kāds svētdien uznāca Ribņikā, sen nebiju redzējis. Ūdens mototreka celiņā bija vietām gandrīz līdz celim," par Ribņikā piedzīvoto saka Andžejs Ļebedevs, kurš jau atgriezies mājās Daugavpilī. "Sestdien bija labs laiks un oficiālajā treniņā varēja labi patrenēties, bet tad viss tā pielija... Kaut ar laivu brauc. Tuvāko divu triju dienu laikā tiks paziņots, kad notiks fināls, brīvu dienu kalendārā ir maz, tā ka varbūt tas risināsies tikai oktobra sākumā."

Sestdien Polijas GP izcīņā Gožuvā 14. braucienā kritienu piedzīvoja dānis Nīlss Kristians Iversens (viņš bija kritiena izraisītājs) un līderis kopvērtējujmā amerikānis Gregs Henkoks. Ja amerikānim ir tikai lauzts kreisās rokas vidējais pirksts un viņš jau paziņojis, ka nākamajā posmā 13. septembrī Vojensā noteikti brauks, tad Iversenam savainojums ir nopietnāks un viņam šī sezona jau ir beigusies. Dānim savainots kreisais celis un būs nepieciešama operācija. Pašreiz GP kopvērtējumā Iversens ir 6. vietā, taču vēl ir trīs posmi un viņš var izkrist no pirmā astoņnieka. Iversena ļoti pietrūks komandām visās četrās spēcīgākajās spīdveja klubu līgās, turklāt visas šīs komandas ir pretendentes uz titulu - Gožuvas "Stal" Polijā, "King's Lynn Stars" Lielbritānijā, "Indianerna Kumla" Zviedrijā un "Esbjerg" Dānijā.


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).
Foto: FIM SGP Latvia-Riga
2

Sākas biļešu tirdzniecība uz FIM pasaules spīdveja čempionāta Latvijas posmu

Šodien "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un interneta vietnē uzsākta ieejas biļešu tirdzniecība uz 2024. gada septembrī Latvijā paredzētajām FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensībām. Šis būs jau otrais gads pēc kārtas, kad Rīgas Biķernieku trasē divus vakarus pēc kārtas norisināsies augstākā sportiskā līmeņa spīdveja sacensības – vispirms, piektdien, 6. septembrī, notiekot 2024 DeWALT FIM Speedway GP2 posmam, bet sestdien, 7. septembrī – 2024 FIM Speedway Grand Prix posmam. Ieejas biļetēm līdz 2024. gada 31. janvārim noteikta pazemināta cena.