Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs uzvar junioru pusfinālā Debrecenā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs uzvar junioru pusfinālā Debrecenā
Andžejs Ļebedevs pārliecinoši iekļuva Eiropas junioru čempionāta finālā - pusfinālā Debrecenā viņa rēķinā 14 no 15 iespējamajiem punktiem.

Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs uzvarēja Eiropas junioru čempionāta pusfinālā Debrecenā un piedalīsies finālā, kas 29. augustā risināsies Silkeborgas mototrekā Dānijā. Daugavpilieša rēķinā - 14 no 15 iespējamajiem punktiem. Šī nedēļas nogale Andzējam ir īpaši saspringta - trīs sacensības trīs vakarus pēc kārtas trijās dažādās valstīs.

Piektdien Andžejs startēja Vācijas bundeslīgas mačā Landshutā vietējās komandas rindās pret DMV "White Tigers" komandu un sekmēja "Velnu" uzvaru ar 56:31, atvezdams 8 punktus (četros braucienos; vēl vienā braucienā Andžejs tika diskvalificēts). Divas reizes Ļebedeva pāris guva 5:1 uzvaru - vienreiz tas izdevās kopā ar Martinu Smolinski un vienreiz kopā ar Renatu Gafurovu. Šī uzvara nodrošināja Landshutas komandai vietu finālā un iespēju spēkoties par čempionu titula atgūšanu.
Sestdien Andžejs jau bija Ungārijā, kur Debrecenas mototrekā risinājās vēl kopš marta beigām laika apstākļu dēļ divreiz atliktais Eiropas junioru čempionāta pusfināls. Ļebedevs zaudēja tikai savā pirmajā braucienā polim Bartošam Smektalam, bet pārējos četros braucienos guva uzvaras. Īpaši efektīga bija uzvara 17. braucienā pār čehu talantu Eduardu Krčmaržu, kurš uzvarēja startā un brauciena sākumā bija līderis. Ieguvis 14 no 15 iespējamajiem punktiem, Andžejs iekļuva finālā. Vēl finālā no Debrecenas pusfināla iekļuva vienīgi poļu jaunie talanti Smektala, viņa tautieši Maksims Drabiks, Kristians Rempala un Marcins Vorina (rezervē - Krčmarzš).
Rīt Andžejam jau jābūt mājās Daugavpilī - vakarā "Lokomotīves" mototrekā risināsies Latvijas atklātais čempionāts spīdvejā un Ļededevs centīsies atgūt pērn zaudēto titulu, kā arī piekto gadu pēc kārtas (!) triumfēt junioru konkurencē.