Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Mihailovs - godam junioru elitē, Ļebedevs un Puodžuks - pāru finālā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Mihailovs - godam junioru elitē, Ļebedevs un Puodžuks - pāru finālā
Oļegs Mihailovs (brauciena vadībā) apliecināja, ka ir vērā ņemams konkurents jebkuram no labākajiem pasaules junioriem.

Latvijas junioru čempions spīdvejā Oļegs Mihailovs godam aizvadīja junioru pasaules čempionāta pirmo finālposmu savā mototrekā un palika pusriteņa tiesu no goda pjedestāla, bet Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks pārliecinoši uzvarēja Eiropas pāru čempionāta pusfinālā Ungārijā. Vai sekmīgo nedēļas nogali šodien ar uzvaru Ļubļinā pabeigs "Lokomotīve"?

Visi pasaules labākie spīdveja juniori (izņemot Gļebu Čugunovu no Krievijas, kurš kājas savainojuma dēļ nevarēja piedalīties) pirmo finālposmu aizvadīja Daugavpilī. Te bija gan pašreizējais titula īpašnieks polis Maksims Drabiks, gan poļu pagājušā gada junioru čempions Bartošs Smektala, gan Eiropas junioru čempions (titulu pērn ieguva tieši Daugavpilī) un šā gada Lielbritānijas čempions starp pieaugušajiem Roberts Lamberts, gan sezonas lielākais atklājums, britu vicečempions 19 gadus vecais Deniels Bjūvlijs, gan spēcīgākie juniori no Zviedrijas, Dānijas, Čehijas, Slovēnijas...

Latvijas junioru čempions Oļegs Mihailovs startēja ar wild card jeb īpašo ielūgumu kā treka pārstāvis un ir žēl, ka viņa nebūs nākamajos trijos finālposmos - par vietu sešiniekā kopvērtējumā Oļegs noteikti varētu paspēkoties. Trīs otrās vietas, viena uzvara un viena trešā vieta braucienos deva 10 punktus un vietu pusfinālā, kurā Mihailovs un Drabiks pārliecinoši ieņēma pirmās divas vietas (uzvarēja polis) un iekļuva finālā. Tajā klāt nāca Lamberts un Smektala. Finālbraucienā Oļegs bija gan otrais, gan ceturtais, pēdējā aplī viņš atradās trešajā vietā un likās, ka kāps uz goda pjedestāla, taču finiša taisnē par nepilnu riteņa tiesu priekšā bija Smektala. Ceturtais. Pasaules junioru elitē. Uzvarēja Drabiks, otrais - Lamberts, trešais - Smektala.

Labus divus braucienus aizvadīja Artjoms Trofimovs, kurš bija rezervists un aizstāja savainojumu guvušo čehu Filipu Hājeku. Vispirms viņš gan savā braucienā bija ceturtais, bet tad - otrā vieta un uzvara. Bez punktiem palika Dāvis Kurmis (trīs braucieni) un Ernests Matjušonoks (divi braucieni).

Eiropas pāru čempionāta pusfinālā Naģhalasas mototrekā Ungārijā dominēja Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks - piecus no sešiem saviem braucieniem viņi uzvarēja ar 5:1, bet vienu ar 4:2. Tikai 16 gadus vecais slovāku talants Dāvids Pacalajs (13 punkti summā!) spēja izšķirt Latvijas pāri. Latvijas pārim 29 punkti, bet otro vietu ar 22 punktiem ieņēma vācieši un arī iekļuva finālā.

Vai veiksmīgo nedēļas nogali ar uzvaru izdosies turpināt "Lokomotīvei" Nice līgā - tas gan ir stipri apšaubāmi, jo jātiekas ar līderi Ļubļinas komandu tās mototrekā (Daugavpilī - 42:48), turklāt daugavpiliešu rindās šoreiz nebūs viena no viņu līderiem zviedra Petera Ljunga. Būs iespēja biežāk sevi apliecināt jaunajiem motobraucējiem.