Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Spīdveja junioru izlasei Eiropas pusfināls

Spīdveja junioru izlasei Eiropas pusfināls
Latvijas junioru izlases līderi Artjoms Trofimovs (pa labi) un Oļegs Mihailovs.

Latvijas spīdveja junioru izlase iepriekšējos divos gados ieguva bronzas medaļas Eiropas junioru komandu čempionātā, taču trešo reizi pēc kārtas paņemt "bronzu" būs ļoti grūti. Vispirms šodien būs jāuzvar pusfinālā, bet tur pretī stāsies gan mājinieki dāņi, gan Krievija, gan Somija.

Mūsu pusfināls risināsies Dānijas mazpilsētiņas (apmēram 2200 iedzīvotāju) Glumsē mototrekā Dānijas lielākajā salā Zēlandē. Latvijas junioru izlasi šoreiz veido Oļegs Mihailovs, Artjoms Trofimovs, Dāvis Kurmis un Daniils Kolodinskis. "Uz papīra" mēs ar krievu spīdvejistiem esam otrie-trešie, savukārt dāņi ir favorīti, bet somi - pastarīši. Mototrekā nereti viss notiek ne gluži tā, kā izskatās uz papīra...

Dāņu kvarteta lielākā priekšrocība ir tā, ka visi četri labi zina Glumsē mototreku, visiem četriem ir regulāra braukšanas prakse Dānijas spīdveja superlīgā un trīs no četriem jau ir diezgan labi zināmi spīdveja aprindās.

Komandas līderis Patriks Hansens divreiz bija pasaules junioru čempionāta pirmajā sešiniekā (5. vieta 2016. gadā un 6. vieta pērn), savukārst Madss Hansens pērn uzvarēja Eiropas U19 čempionātā (Oļegs Mihailovs bija trešais un tikai tiesneša strīdīga lēmuma dēļ zaudēja izredzes iegūt titulu), Jonass Jepesens nesen uzvarēja junioru pasaules čempionāta pusfinālā Pardubicē (Artjoms Trofimovs tur bija 5. vietā), bet Jonasam Seifertam-Salkam ir pagājušā gada junioru komandu pasaules čempionāta sudraba medaļa un pats leģendārais Ēriks Gundersens paredz viņam labu karjeru. Mazāk zināms ir Tims Sērensens.

Krievijas izlases līderi ir Gļebs Čugunovs, kurš šosezon sekmīgi startē Polijas Ekstralīgā Vroclavas "Betard Sparta" rindās, un Romāns Lahbaums, ātrs, bet nestabils ir Arslans Fajzuļins, bet Ņikita Zubarevs nesen tika redzēts Baltijas spīdveja līgas pirmajā posmā Daugavpilī un atstāja labu iespaidu.

Trīs no četriem Somijas junioru izlases dalībniekiem brauc Baltijas spīdveja līgā un mūsējiem ir labi zināmi, savukārt Timi Salonens startē Noršēpingas komandā "Vargarna" Zviedrijas Allsvenskan (otrā pēc ranga līga) čempionātā. Nerēķināties ar somiem nedrīkst, kaut arī Baltijas līgā viņi ir pievekti ne vienu reizi vien.

Sacensību sākums šodien Glumsē mototrekā - plkst. 15 pēc Latvijas laika.


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).