Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Junioru pāris paliek pēdējais, Ļebedevs un Puodžuks šodien un rīt SEC kvalifikācijā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Junioru pāris paliek pēdējais, Ļebedevs un Puodžuks šodien un rīt SEC kvalifikācijā
Andžejs Ļebedevs pērn zaudēja Eiropas čempiona titulu, bet šogad atkal cer par to paspēkoties.

Polijas NIce līgas pirmajā pāru čempionātā finālā Gņezno mototrekā vakar tika noskaidroti trīs pāri, kuri piedalīsies Polijas spīdveja klubu pāru čempionāta finālā. Daugavpils "Lokomotīvi" pārstāvēja junioru pāris Oļegs Mihailovs un Artjoms Trofimovs un ieņēma 7. vietu. Savukārt šodien un rīt Rovnā un Krško Eiropas spīdveja čempionāta (SEC) kvalifikācijas sacensības aizvadīs Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks.

Gņezno mototrekā "Loko" junioru pārim pēc nolikuma nebija iespēju tikt finālā, taču tik un tā no abiem mūsu labākajiem junioriem tika gaidīts vairāk - objektīvi viņiem arī varēja paredzēt ne augstāku par piekto vietu, taču gribējās, lai abi sakrāj vairāk punktu. Sanāca katram pa 4 punktiem un kopā - 8 punkti. Sešas reizes mūsu juniori zaudēja braucienā ar 1:5, bet vienreiz - pret vietējo Gņezno pāri - atveda neizšķirtu 3:3 (braucienā uzvarēja Trofimovs).
Finālā iekļuva Ostruvas, Lodzas un Gdaņskas spīdvejisti.
Puodžukam būs 12. starta numurs un viņš savā pirmajā braucienā Krško mototrekā tiksies ar čehu Zdeneku Simotu, mums labi zināmo Grigoriju Lagutu (Krievija) un dāni Bjarni Pedersenu. Laguta pilnīgi noteikti ir viens no favorītiem, starp kuriem vēl var minēt vācieti Kevinu Vēlbertu, dāni Fredriku Jakobsenu un poli Kacperu Vorinu. Vismaz "uz papīra" Krško kvalifikācijas dalībnieku saraksts nav tikj spēcīgs kā citi, taču kā būs mototrekā... Pedersens, krievs Sergejs Logačovs, čehs Zdeneks Holubs, brits Stīvs Vorals un vēl kāds var arī pārsteigt.
Sacensību sākums - plkst. 20.15 pēc Latvijas laika.
Rīt Rovnas (Ukraina) un Krško (Slovēnija) mototrekos risināsies pēdējās divas SEC čempionāta kvalifikācijas sacensības. Abiem jau pieminētrajiem junioriem SEC Challenge posmā jeb fināla pretendentu izšķirīgajās sacensībās iekļūs neizdevās, bet šodien tajās centīsies tikt Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks. Nebūs viegli, jo SEC Challenge sacensībās iekļūs tikai četri labākie, bet konkurence ir ļoti nopietna.
Ļebedevs startēs Rovnā, viņam būs 8. starta numurs un savā pirmajā braucienā Andžejs tiksies ar ukraini Andreju Karpovu, vācieti Ēriku Risu un poli Janušu Kolodzeju. Karpovs un Kolodzejs ir starp favorītiem (Ļebedevs arī!), kuriem vēl var pieskaitīt dāņus Mihaelu Jepsenu Jensenu un Peteru Kildemandu, poli Pāvelu Pžedpeļski, iespējams arī vāciešus Risu un Tobiasu Bušu, čehu Jozefu Francu.
Sacensību sākums - plkst.15 pēc Latvijas laika.