Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbam negaidīti rodas iespēja startēt Dakaras rallijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Lēbam negaidīti rodas iespēja startēt Dakaras rallijā
Sebastjans Lēbs
Foto: Dakar.com

Lai arī sākotnēji franču rallija zvaigzne Sebastjans Lēbs bija paziņojis, ka nestartēs 2019.gada Dakaras rallijreidā, noskaidrojies, ka Lēbs tomēr izies uz starta Dakaras rallijā, kas no 6. līdz 17. janvārim notiks Peru.

Pirms 2018.gada Dakaras rallija kļuva zināms, ka ''Peugeot Sport'' komanda pēc šī rallija pametīs Dakaras rallijreidu, kas nozīmēja to, ka tobrīd bez darba paliek spēcīgas četras ekipāžas. Vasarā noskaidrojās, ka Stefans Peteransels, Sirils Desprē un Karloss Sainss 2019.gada Dakaras rallijā startēs ar jaunajām ''Mini'' automašīnām ''X-raid'' komandā, kamēr Lēbs paziņoja, ka izlaidīs 2019.gada Dakaras rallijreidu.

Atgādināsim, ka visos Dakaras rallija startos Lēbs bijis starp līderiem, taču tehniskas neveiksmes un avārija liedza sportistam pacīnīties par uzvaru. Lai arī sportists pēc šī gada rallija atzina, ka viņam vairs nebūs iespējas uzvarēt Dakarā, nu sportistam dota vēl viena iespēja.

Zināms, ka sportista rīcībā būs PH Sport komandas 2017.gada ''Peugeot 3008DKR'' automašīna, kas būs gandrīz līdzvērtīga 2018.gada specifikācijas automašīnai. Šobrīd Lēbs atturas prognozēt, cik konkurētspējīgs viņš būs un vai viņš varēs konkurēt ar pārējiem braucējiem, kuriem būs jaunāki auto.

''Dalība 2019.gada Dakaras rallijā kopā ar Danielu Elenu, kā privātajiem braucējiem, ir fantastisks izaicinājums. 2019.gada rallijā brauksim kā privātā komanda, kas cīņu padarīs grūtāku,'' tā Lēbs, kurš piebilda, ka cer iesaistīties cīņā par uzvaru.

Izmantotie resursi:
Autosport