Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Izveidota lētāka alternatīva pasaules rallijkrosa čempionātam

Juris Grīns
Juris Grīns

Izveidota lētāka alternatīva pasaules rallijkrosa čempionātam
"Pantera RX6" rallijkrosa mašīna. Foto: GRC Europe

Trīskārtējais Austrijas čempions rallijkrosā Makss Puhers, kuram piederošajā “World RX Team Austria” komandā pirms kāda laika startēja Jānis Baumanis, prezentējis jaunu čempionātu “Global Rallycross Europe” jeb “GRC Europe”, kas dienasgaismu piedzīvos jau nākamgad.

“GRC Europe” organizē “MJP Promotions” ar Puheru priekšgalā. Viņi piedāvās Eiropas trasēs notiekošu čempionātu, kurā būs iespējams piedzīvot spraigas cīņas starp augsta līmeņa sportistiem, taču par salīdzinoši zemāku cenu nekā Eiropas rallijkrosa čempionātā, sola rīkotāji.

Pirmajā sezonā čempionātā tiks lietotas Puhera komandas radītās “Pantera RX6” rallijkrosa mašīnas. 2019. gada sezonā uz starta stāsies 15 šādi auto un tie ietilps “GRC Titan” klasē.

Tāpat čempionātā varēs startēt ar Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) homoloģētām “Supercar” klases mašīnām, kas sacentīsies atsevišķā “GRC Supercars” klasē.

“Global Rallycross Europe” seriāls norisināsies no nākamā gada maija līdz oktobrim. Posmi tiks aizvadīti rallijkrosa trasēs Anglijā, Itālijā, Ungārijā, Francijā, Vācijā, Austrijā un Slovākijā, bet sacensības tiešraidēs tiks translētas populārajā televīzijas kanālā “Eurosport”.

Jau šobrīd zināms, ka startēs tādi sportisti kā Aless Vurcs un Tomass Heikinens.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2018-10-31 16:11, pirms 5 gadiem
Interesanti, kas ir tas lētākais... ja šie auto tehniski ir vājāki, tad tas nav interesanti. Ja var piedalīties ar supercar, tad kur tas lētums? Pieļauju, ka loğistikā, jo nav posmi pa pasauli, bet tikai Eiropa. Varbūt kāds zinošais var apgaismot.