Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Diskvalificēti rallija "Kurzeme" LRC1 grupas uzvarētāji, pirmo vietu saņem Lielkājis/Miķelsons

Juris Grīns
Juris Grīns

Diskvalificēti rallija "Kurzeme" LRC1 grupas uzvarētāji, pirmo vietu saņem Lielkājis/Miķelsons
Berķa/Čeporjus ekipāža rallijā "Kurzeme 2015"
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

No rallija "Kurzeme" rezultātiem svītrota Jāņa Berķa/Edgara Čeporjus ekipāža, kuru sporta automašīnai atklātas tehniskās nepilnības.

"Neiksans Rally Sport" komandas ekipāža Berķis/Čeporjus ne vien ierindojās augstajā trešajā vietā Latvijas rallija čempionāta kopvērtējumā, bet arī guva uzvaru LRC1 klasē, kur tā cīnās par čempiontitulu.

Saskaņā ar Tehniskās komisijas ziņojumu par fināla pārbaudi, žūrijas komisija nolēmusi Jāni Berķi/Edgaru Čeporju izslēgt no rallija "Kurzeme". Oficiālais ziņojums vēsta, ka diskvalificēto sportistu automašīnas "Mitsubishi Lancer Evolution IX" restriktors neatbilst Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) tehniskajiem noteikumiem.

Tas nozīmē, ka par LRC1 grupas uzvarētājiem, izcīnot trešo vietu kopējā vērtējumā, kļuvuši "Ciedra Racing" ekipāžas sportisti Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons, kuri jau pirms rallija "Kurzeme" bija Latvijas čempionāta līderi.

Otro vietu "Kurzemē" LRC1 grupā guva krievu pilota Staņislava Travņikova ekipāža, bet trešo - Raimonds Kisiels/Arnis Ronis, kuri scensībās atgriezās pēc ilgāka pārtraukuma un startēja ar Latvijā vēl neredzēto "Citroen DS3 R5" automobili.

Jau vēstīts, ka kopējā ieskaitē un LRC1 grupā uzvarēja igauņu pilota Sīma Plangi ekipāža no "ASRT Rally Team".

Latvijas rallija čempionāts turpināsies ar sacensībām Igaunijā - 25 un 26. septembrī "Rally Tartu 2015" ietvaros.

Izmantotie resursi:
LRČ

     [+] [-]

, 2015-08-31 14:52, pirms 9 gadiem
Tikmēr, ukraiņu ekipāžas, kura piedzīvoja šausmīgu avāriju, atrodas mākslīgajā komā!