Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Artis Baumanis pēc Austrijā gūta pjedestāla tuvu titulam

Juris Grīns
Juris Grīns

Artis Baumanis pēc Austrijā gūta pjedestāla tuvu titulam
Artis Baumanis
Foto: Ralf Hofacker

Artis Baumanis aizvadījis priekšpēdējo Rallycross Challenge Europe posmu Austrijā, sasniedzot trešo vietu. Seriāla kopvērtējumā posmu pirms sezonas beigām Baumanis ir otrais, zaudējot galvenajam konkurentam Jegoram Saņinam divus punktus.

Artim šī bija sarežģīta sacīkste, kur ne viss norisinājās pēc cerētā plāna, tāpēc trešā vieta šoreiz ir labs iznākums.

Pirmajā kvalifikācijā Baumanis bija pārliecinošā vadībā, līdz izejā no Džokera apļa aizķēra salmu ķīpu, sagriezās un mašīna noslāpa. 11 dalībnieku konkurencē uzrādīts devītais rezultāts. Otrajā kvalifikācijā piektais rezultāts, ko veicināja piesardzīga braukšana un sākotnējā grūstīšanās ar mājinieku Mario Petrakovitsu.

Trešajā kvalifikācijā, visiem sezonas līderiem – Baumanim, Saņinam un vācietim Svenam Zēligeram – nonākot uz vienas starta līnija, Artis uzvar startā un arī visā sērijā. Pēdējā brauciena rezultāts ļauj nonākt ceturtajā vietā trīs kvalifikācijas braucienu summā.

Finālā Baumanis startēja no otrās rindas, taču drīz pēc starta spēka cīņu uzsāka lietuvietis Kaspars Navicks, spiežot Baumaņa mašīnas sānus. Abi zaudē vairākas pozīcijas, bet pirmā apļa beigās Artis bija piektajā vietā. Vēlāk sacīkste attīstījās par labu latvietim, Baumanim sasniedzot trešo vietu aiz Saņina un Zēligera.

Kopvērtējumā pēc Austrijas posma Saņinam 115, Baumanim – 113, Zēligeram – 104 punkti. Pēdējais posms norisināsies oktobra pirmajā pusē Itālijā, Madžoras trasē.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv