Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Roberts Vītols jau Somijā var kļūt par Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionu

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas sportisti pēc diviem NEZ Rallijkrosa un NEZ Kroskartu čempionātu posmiem ir līderu pulkā. Rallijkrosa čempionātā vēl divi posmi, kroskartu cīņās priekšā Kouvolas sacīkste.

Kroskartos iespējama vismaz viena medaļa

NEZ Kroskartu čempionāta sezonu veido trīs posmi, no kuriem divi – Zviedrijā un Latvijā – aiz muguras, atlikusi cīņa Somijā, kas notiks nākamnedēļ.

Visaugstāk no Latvijas braucējiem kopvērtējumā atrodas Ingus Beļakovs, kurš ir ceturtajā vietā CK 250 klasē. Tiesa, cīņa par medaļām pēdējā posmā būtu ļoti sarežģīta un realizējama ar panākumu ar veiksmes palīdzību. Klasē kopumā startējuši 28 braucēji. 12. vietā no šī kolektīva ar vienu aizvadītu sacīksti nonācis Viesturs Kalniņš.

Lieliskā kopvērtējuma pozīcijā atrodas arī CK 650 klases braucējs Dāvis Tobiass, kuru uzvara 333 posmā uznesusi augstajā dalītā ceturtajā vietā, par spīti neveiksmīgai pirmajai sacīkstei. Abos posmos kopumā uz starta klasē stājušies 36 sportisti, līdz ar to rezultāts ir atzīstams. Dāvim ir visas iespējas pacīnīties par top-3 sezonas kopvērtējumā.

47 dalībnieku konkurencē devītais pēc otrās vietas Latvijas posmā ir Roberts Vītols. Pēdējā posmā Somijā pie noteiktas apstākļu sakritības būtu iespējams sasniegt pat medaļu, lai gan tas nebūtu vienkāršs uzdevums. Lai uzdevumu padarītu realizējamu, Vītols šo nedēļas nogali pavada Kouvolā, ar kroskartu cītīgi gatavojoties pēc divām nedēļām gaidāmajai sacīkstei.

Klasē 22. vietā atrodas Kristaps Kalniņš.

Xtreme klasē, kura aizvadījusi arī savu debijas sacīksti Latvijā, visaugstāk pēc otrās vietas sasniegšanas 333 posmā atrodas Reinis Nitišs. Tiesa, diez vai viņš meklēs risinājumus sezonu noslēgt Somijā. Tikmēr no 55 (!) klases dalībniekiem 19. vietā atrodas Beate Klipa, bet 21. pozīcijā Jānis Baumanis, kurš 333 posma laikā apsvēra iespēju savu turpmāko karjeru saistīt tieši ar šīs klases cīņām Ziemeļeiropā un, piemēram, Igaunijā.

Pašlaik gan neviens no Latvijas sportistiem nav Somijas posma dalībnieku sarakstā. Pieteikšanās turpinās un ir skaidrs, ka kāds noteikti paudīs gatavību startēt.

NEZ Kroskartu čempionāta kopvērtējums pēc 2. (no 3) posma: svenskcrosskart.com

Kam derētu Somijas posms?

NEZ Rallijkrosa čempionāts pusē – pēc Latvijas un Lietuvas posma sekos cīņa Kouvolā un Dānijas Nisumā. Dānijas sacīkste, šķiet, būs svarīga tikai tiem latviešiem, kuriem pēc Somijas posma spīdēs kas vērtīgs savas klases kopvērtējumā. Kuri ir galvenie kandidāti uz sevis strupceļā iedzīšanu, sarūpējot sev tālo braucienu uz Dāniju?

Pēc uzvaras Latvijā un trešās vietas Lietuvā NEZ Super 1600 klases līderpozīcijā atrodas Roberts Vītols. Provento Racing komanda neslēpj iedegšanos uz līderpozīcijas nostiprināšanu ar Somijas posma palīdzību. Starp citu, izcila snieguma gadījumā Vītolam pat spīd čempiontituls bez Dānijas sacīkstes apmeklējuma, nojaušot, ka liela daļa šā brīža sekotāju uz Somiju nebrauks, bet Kouvolā klāt pienākušie atlikušajos posmos varētu Robertu nepanākt kopvērtējuma tabulā. Taču šī ir teorija, līdz kuras realizēšanai vēl jāpaciešas.

Kopvērtējumā otro vietu dala Eliss Dukaļskis, kurš abos Baltijas posmos guva ceturto vietu. Elisam līdzīga situācija kā pērn – atliek doties uz Somijas posmu, lai sasniegtu ļoti iespējamu medaļu. Pērn gan komanda šādā situācijā palika mājās.

Lai gan kopvērtējumā šobrīd tikai devītais, klasē labus rezultātus var paspēt sasniegt Edijs Ošs, kuram motivāciju cīnīties var dot Lietuvas posma otrā vieta. Panākums Somijā Ediju varētu ienest pat trijniekā, bet sekojošais Dānijas posms noderētu medaļas sasniegšanai – tas ir vairāk nekā reāli.

NEZ 2000 klasē Kristaps Grunte un Māris Druva šobrīd ir trešajā un ceturtajā vietā. Abi ir no tiem Latvijas rallijkrosa brucējiem, kuri vajadzības gadījumā kravā mantas ceļā uz Somijas posmu – aizpērn Kristaps šādi savāca trešo vietu NEZ Open klases kopvērtējumā, bet pērn Māris cīnījās Somijas posmā, tiesa, pirmā sezona pēc atgriešanās rallijkrosā nebija tik spoža, lai gūtu medaļu (astotais klasē). Abiem būtu interesanti paspēkoties Somijā, lai gan konkurence no mājiniekiem būtu nopietna un labu rezultātu gūt būtu sarežģīti.

Citu Latvijas braucēju, kuri reāli izskatītu iespēju doties uz Somiju pēc vērtīgiem punktiem, šobrīd nav. Juris Spīķis kopvērtējumā ir sestajā vietā, taču pirmajos posmos piedzīvotās nodevīgās tehnikas problēmas diez vai motivēs Juri papildināt Eiropas Super 1600 klases čempionāta atlikušo programmu ar braucienu uz Somijas NEZ posmu.

NEZ Open klasē Latvijas sportistu reālā cīņā par kopvērtējuma rezultātu nav.

Arī Kouvolas rallijkrosa dalībnieku sarakstos Latvijas sportistu vēl nav, intriga saglabājas.

NEZ Rallijkrosa čempionāta kopvērtējums pēc 2. (no 4) posma: Standings : NEZ Rallycross Championship

Izmantotie resursi:
Autocross.lv