Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

A. Neikšāns: "Mēģināsim pakāpties augstāk"

A. Neikšāns: "Mēģināsim pakāpties augstāk"
Andis Nekšāns Somijas ceļos
Foto: Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda

Pēc otrās Somijas WRC sacensību dienas brāļi Andis un Māris Neikšāni kopvērtējumā ieņem attiecīgi 25. un 29. vietu. "Fiziski ļoti nogurdinošs. Ļoti daudz laika jāpavada mašīnā, maz laika atpūsties," atzinis Andis Neikšāns.

Abas ekipāžas aizvadīja labu sacīkšu dienu, izvairoties no nepatikšanām un mēģinot braukt savā tempā. Andis Neikšāns konstanti bija labāko divdesmitniekā savā klasē, kamēr Māris Neikšāns arvien kāpināja tempu un dienas laikā pakāpās par 14 pozīcijām, salīdzinot ar situāciju kopvērtējumā pēc otrās dienas pirmā ātrumposma.

„Sarežģīts rallijs. Fiziski ļoti nogurdinošs. Ļoti daudz laika jāpavada mašīnā, maz laika atpūsties. Gulēšanai atliek ne vairāk par piecām sešām stundām. Tomēr tieši ar šo režīmu pasaules ralliji atšķiras no Latvijas sacīkstēm. Ir ļoti interesanti,” komentē Andis Neikšāns. „Jūtu, ka iespējams pabraukt arī ātrāk, tomēr ar rezultātu esmu apmierināts – esam ceturtie ātrākie ar tā saukto klasisko N4 (pilnpiedziņas standarta automašīnas ar turbomotoru), no ātrākās ekipāžas dienas summā atpaliekot par divām minūtēm, bet no otrās ātrākās – par nieka 26,4 sekundēm. Rīt centīsimies pakāpties vēl kādu pozīciju uz augšu – gan absolūtajā vērtējumā, gan klasē.”

Māris Neikšāns atzina, ka dienas pirmajos ātrumposmos nav varējis sajust pareizo ritmu, bet uz dienas beigām ieskrējies: „Pirmie ātrumposmi nesanāca. Uz pēdējiem sakoncentrējos, bija labāka sadarbība ar stūrmani, rezultāti kļuva arvien labāki. Laikam sākumā vienkārši nebiju iebraucies – kā nekā pēdējoreiz sacensībās startēju jūnija sākumā Madonas rallijā. Latgales rallijā pirms trim nedēļām nobraucu tikai vienu ātrumposmu. Esmu optimistiski noskaņots par rītdienu – viss kārtībā!”

Šodien sportistiem jāveic 160 kilometri ātrumposmos, bet finišs paredzēts vēlu vakarā.

Informāciju sagatavoja:
“Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” preses sekretārs
Mārtiņš Dzenītis


, 2010-07-31 13:13, pirms 14 gadiem
Drusku noveelots shis info... Diemzeel Maaris jau ir izstaajies... Turpinam atbalstiit muuseejos... Andi loti labs starts, taa tureet...
, 2010-07-31 13:33, pirms 14 gadiem
Atgādinājums autoriem, kuri raksta par ralliju! Rallija ekipāža sastāv no diviem cilvēkiem - pilota un stūrmaņa! Otrie bieži tiek aizmirsti (kā šajā rakstā). Varētu pat padomāt, ka brāļi brauc vienā ekipāžā (ja nebūtu pieminētas dažādas ieņemtās vietas).
, 2010-07-31 14:34, pirms 14 gadiem
World Rally Championship - Results - Neste Oil...

rallija online rezultāti!

turpat var arī atrast radio kautkur tai lapā, ja kādam interesē!
Foto: FIA WRC

WRC sezona ar asfalta ralliju Horvātijā atgriežas Eiropā

Šajā nedēļas nogalē, no 18. līdz 21. aprīlim norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas ceturtais posms WRC Croatia Rally, pasaules ātrākajām rallija ekipāžām atgriežoties Eiropā un sacenšoties pa Horvātijas asfalta seguma ceļiem. Horvātijas rallijā kopumā uz starta stāsies 68 ekipāžas.
Džandomeniko Baso ekipāža. Foto: rallyalba.it

Divkārtējais ERC čempions Baso turpina uzvarēt rallijā 50 gadu vecumā

Lai gan divkārtējam Eiropas un četrkārtējam Itālijas čempionam Džandomeniko Baso jau pērn apritēja 50 gadi, viņš aizvien spēj parādīt, ka ir ātrāks un stabilāks par konkurentiem. Nedēļas nogalē tika izcīnīta uzvara Itālijas rallija čempionāta otrajā posmā.
Foto: M-Sport

Dakaras uzvarētājs Sainss tuvu līgumam ar "Ford" komandu

Lai gan pasaules rallijreida čempionāta posmā Portugālē Karloss Sainss pārstāvēja "X-Radi Mini" komandu, jau maijā, pēc paša sportista vārdiem, varētu tikt parakstīts līgums ar "Ford" rūpnīcas vienību.