Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mārcis Ķenavs: "Mūsu komandā neviens nebrauc ar domu - nobraukt līdz galam"

Juris Grīns
Juris Grīns

Mārcis Ķenavs: "Mūsu komandā neviens nebrauc ar domu - nobraukt līdz galam"
Edija Bergmaņa ekipāža
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pirmos divus grants rallijus šosezon aizvadījusi ASRT rallija komanda. Kurzemes rallijā vislabāko rezultātu uzrādīja Edijs Bergmanis/Māris Kulšs, kuri izcīnīja piekto vietu absolūti un piekto LRC1 klasē. Ne tik labi klājās Dmitrijam Feofanovam un Sergejam Popovam, kuri Kurzemes rallijā bija spiesti izstāties.

"Mūsu komandā neviens nebrauc ar domu – nobraukt līdz galam, jo visi brauc, lai parādītu rezultātu. Pirms starta Feofanovs atzina, ka viņš grib parādīt labu rezultātu un braukt ātri, ko arī pirmajā ātrumposmā viņš pierādīja. Diemžēl otrajā posmā viņš avarēja, taču tas ir rallijs, kur tādas lietas dažreiz notiek. Šoreiz diemžēl viņam nepaveicās," saka ASRT rallija komandas vadītājs Mārcis Ķenavs, kurš bija priecīgs par Bergmaņa ekipāžas uzrādīto rezultātu.

Aizvadītajā Talsu rallijā uz starta izgāja vairākas ASRT rallija ekipāžas. Arī šoreiz ātrs bija Bergmanis/Grīns, kuri izcīnīja sesto vietu LRC1 klasē. Tikmēr piekto vietu LRC2 klasē izcīnīja Ainārs Igaveņš/Uldis Znotiņš. Pēc pirmās dienas otrajā vietā RK1 klasē atradās Petrs Turkins, taču otrās dienas pirmajā posmā īsi pirms finiša ekipāža avarēja un izstājās.

Kā pēc rallija atzina Bergmanis, tad viņš ir apmierināts ar aizvītajiem diviem grants rallijiem, taču uz Lietuvas ralliju esot lietas, kas jāuzlabo. Tāpat ASRT rallija komandas pilots veltīja labus vārdus kvalifikācijas sistēmai. "Vispirms gribu paslavēt ideju par kvalifikācijas posmu, kas ir ļoti labs un objektīvs novērtējums tam, kā sadalīt starta vietas, jo pirms katra rallija, kad tiek piešķirti starta numuri, ir dzirdamas runas par to, kāpēc man tāds numurs, kāpēc viņam tik augsts numurs u.t.t. Šis bija pozitīvs veids tam, kā katrs varēja iet trasē un vienādos apstākļos parādīt to, uz ko ir spējīgs, lai pēc tam izvēlētos pirmās dienas starta pozīciju," stāsta Edijs Bergmanis.

"Pirmā diena aizritēja labi, jo lielu kļūdu nebija. Vienīgi pēc pirmā ātrumposmā nedaudz tiku izsists no līdzsvara, jo pēc finiša, kad pašam likās, ka posmu esmu veicis godam, rezultāts rādīja pretējo. Taču turpinājumā saņēmāmies un uzlabojām rezultātus. Otrā diena iesākās nervozi un saraustīti. Biju gaidījis nedaudz labākus rezultātus, taču atzīšu, ka ātrās sekcijās bija nedaudz bail, kas arī varbūt atspoguļojās rezultātos. Taču kopumā viss bija kārtībā," turpina Edijs.

Bergmanis atzīst, ka ir lietas, kas jāuzlabo, lai turpinājumā viņa ekipāža būtu vēl ātrāka. "Pēc Kurzemes rallija gandarījums par izcīnīto rezultātu bija labāks, taču pēc Talsiem ir vairākas lietas, pie kurām jāstrādā, lai nākamajā rallijā varētu būt vēl ātrāks. Gribu teikt lielu paldies ASRT rallija komandai, jo tehniskajā ziņā šajos rallijos problēmu nebija. Ir tikai braukšanas vaina. Tagad gatavosimies Lietuvas rallijam, kas man būs pilnīgs jaunums," nobeidz Bergmanis, kurš kopvērtējumā LRC1 klasē pēc trīs posmiem ir ceturtajā vietā. Tikmēr komandu vērtējumā ASRT šobrīd ieņem augsto otro vietu.

Izmantotie resursi:
ASRT.EU