Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Brīns ar jauno "Peugeot" uzvar Akropoles rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Brīns ar jauno "Peugeot" uzvar Akropoles rallijā
Kreigs Brīns
Foto: fiaerc.com

Īru pilots Kreigs Brīns aizvadītajās brīvdienās guva uzvaru Grieķijā notikušajā Eiropas rallija čempionāta (ERC) trešajā posmā. Tā bija pirmā uzvara gan Brīnam, gan jaunajam "Peugeot 208 T16 R5" automobilim.

Tieši Akropoles rallijā "Peugeot Rally Academy" komanda pirmo reizi startēja ar jauno R5 klases "Peugeot" un atradās vadībā no pirmā līdz pēdējam ātrumposmam. Sākotnēji pirmo vietu ieņēma Kevins Abrings, taču viņa spēkratam jau pirmās dienas vidū radās ūdens noplūde un nācās izstāties. Savukārt Brīns pēc komandas biedra neveiksmes pakāpās uz pirmo vietu, ko noturēja līdz finišam.

Braiens Bufjē ar "Citroen DS3 RRC" izcīnīja otro vietu, taču francūzis jau pirmajā dienā pārsita riepu, kas lika zaudēt ļoti vērtīgas sekundes. Sestdienas pēdējā ātrumposmā viņš pacēlās uz otro pozīciju, bet svētdien centās noķert Brīnu, kas gan neizdevās un abus finišā šķīra 8,1 sekundi. Trešo vietu izcīnīja poļu braucējs Kajetans Kajetanovičs ar "Ford Fiesta R5".

Atpaliekot no uzvarētāja pusotru minūti, tikai ceturtajā vietā Akropoles ralliju noslēdza līdzšinējais čempionāta līderis Esapeka Lapi no "Skoda" komandas. Viņa pārinieks Zeps Vīgands nebija pat tik veiksmīgs, jo izstājās ar salūzušu piekari. Savukārt ar piekto vietu pēc divu gadu pārtraukuma starptautiskajos rallijos atgriezies Bruno Magalešs.

Latviju pārstāvošais Vasīlijs Grjazins, kurš startē Ģirta Krūzmaņa komandā SRT, pēc pirmās dienas ierindojās piektajā vietā, bet svētdien piekāpās Magalešam un rallija noslēgumā tika pie sestās vietas.

Kreigs Brīns tagad kļuvis par ERC kopvertējuma līderi, bet 4 punktus viņam zaudē Esapeka Lapi.

Sezonas turpinājums no 17. līdz 19. aprīlim Īrijā.

Akropoles rallija kopvērtējums

VietaPilotsKomanda/autoRezultāts
1.Craig BreenSainteloc Peugeot2h21m20.2s
2.Bryan BouffierPH Citroen+8.1s
3.Kajetan KajetanowiczM-Sport Poland Ford+42.1s
4.Esapekka LappiSkoda+1m33.0s
5.Bruno MagalhaesDelta Peugeot+4m40.0s
6.Vasily GryazinSRT Ford+6m11.8s
7.Jaroslav OrsakOrsak Skoda+7m51.2s
8.Jean-Michel RaouxRaoux Peugeot+9m08.6s
9.Jaromir TarabusCzech Skoda+9m18.4s
10.Robert ConsaniDelta Peugeot+9m52.9s

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...