Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: RECTOR RACING

RECTOR RACING - Lietuvā laba skola, pieredze un dalītas sajūtas

RECTOR RACING - Lietuvā laba skola, pieredze un dalītas sajūtas
Ekipāža: O.laivenieks/A.Innuss
Foto: Matas Valiulis, www.fotomatas.com

RECTOR RACING komandai aizvadīts pirmais 2011.gada Latvijas Rallija Čempionāta posms Lietuvā, Utenā - „Halls Winter Rally 2011”. Komanda startēja ar ekipāžu O.Laivenieks/A.Innuss. Komandai šis bija labs starts sākot otro rallija sezonu, iegūstot 5.vietu 2WD klasē.

„Halls Winter Rally 2011” norisinājās vienā dienā, iekļaujot 12 ātrumposmus, kas RECTOR RACING komandas ekipāžai ir jauna pieredze rallijā. Pirmos ātrumposmus komanda brauca salīdzinoši lēnāk, aprodot ar apstākļiem un pielāgojoties savam braukšanas tempam un sajūtām. Taču rallija beigās, iepazīstot vairāk ziemotos ceļus, radžu riepas un aprodot ar automašīnas regulējumu, 11.ātrumposmā ekipāža spēja uzrādīt otro labāko rezultātu savā klasē, ierindojoties uz to brīdi 4.vietā 2WD klases kopvērtējumā. Diemžēl 12.ātrumposms bija salīdzinoši neveiksmīgāks, jo uzņemto ātrumu bremzēja priekšā braucošā ekipāža, tādā veidā Laivenieks/Innuss ekipāža zaudēja esošo pozīciju 2WD klases kopvērtējumā. Un sacensību finišā RECTOR RACING komandas ekipāža ierindojās 5.vietā 2WD klasē.

RECTOR RACING komandas pilots Oskars Laivenieks pēc sasniegtā finiša stāstīja, ka trase ir ļoti līdzīga aizvadītā Latgales rallija trasei, tomēr citāda, jo ziemas apstākļos – ledū, sniegā un sasalušā gruntī. Protams, ka savas korekcijas ieviesa arī tas, ka starta Nr. bija tik zems, un mašīnas trasē devās pēc rāvējslēdzēja principa, kas vēl vairāk pasliktināja trases segumu nekā bija cerēts... Komandas ekipāža mašīnu novērtēja, kā labi sagatavotu. Ziemas darbs, līdzekļi un mehāniķu pūles ir nesušas augļus, tomēr vienu svarīgu regulējumu šoreiz komanda neuzminēja, un tieši tāpēc mašīnas vadīšana pie liela ātruma ir bijusi ļoti apgrūtinoša. Jāpiemin, ka arī riepas, kuras šogad tika izvēlētas ziemas rallijam nav tās piemērotākās šādiem ceļa apstākļiem. Neskatoties uz to, komandas pilots Caba, centās pieņemt esošo situāciju un parādīja labu sniegumu.
Lai gan sasniegtie rezultāti liecināja, ka RECTOR RACING komandas ekipāža ir konkurētspējīga ar 2WD klases pirmā sešinieka ekipāžām, radās iespaids, ka komandas pilotam nebija pārliecības, ka tika parādīts labs sniegumu. Pilots sākumā nevarēja atrast piemēroto braukšanas tempu un trase bija ļoti izbraukāta. Šie iemesli un arī mašīnas piekares regulējumi radīja iespaidu, ka labas cīņas šoreiz nebūs.
Lai gan šoreiz dažādu apstākļu dēļ arī rallija organizatoriskā puse salīdzinoši nebija tā labākā, komandas pilots, arī kā RECTOR RACING komandas vadītājs, bija ļoti apmierināts par komandas darbu, kura parādīja saliedētu un precīzu darbu. Pārsteidza mehāniķu darbība un attieksme. Arī komandas nometnē valdīja laba gaisotne.
Caba pēc rallija: „PALDIES, Andim un Naurim, par foršo attieksmi un darbu, kā arī Sašam un Agnim, kuri savu darbiņu paveica labi, protams, PALDIES, līdzjutējiem un atbalstītājiem, kuru atbalstu un uzmundrinājumu var just arī 250 km no mājām atrodoties trasē – PALDIES jums komanda!”

Nākošais RECTOR RACING komandas starts 12.- 13.februārī rallijā „Sarma 2011”, kurš sāksies Alūksnes novadā un turpināsies Gulbenes apvidū iekļaujot šim rallijam nebijušus ceļa posmus.

Ar RECTOR RACING komandu kopā: SIA NORMA–S, SIA LAKALME, SUNOR, SKF, NADS, BOWLERO, RED BULL LATVIA

Rector Racing informācijas centrs
Seko līdz arī: twitter.com
Ātrākā informācija: Rector Racing sporta klubs


Inguna Grišāne. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Inguna Grišāne: "Nākamais solis ir minirallijs"

Par spīti stereotipam, ka autosports  - tā ir vīriešu pasaule, ir sievietes, kas pierāda pilnīgi pretējo, sacensību trasē jūtas kā zivs ūdenī un nereti izrādās ātrākas arī par stiprā dzimuma pārstāvjiem. Tāda ir arī Inguna Grišāne, šī gada pirmās vietas ieguvēja Dāmu klasē gan Rīgas Ziemas kausā, gan Kurzemes Ziemas kausa izcīņā.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.