Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks: ''Uz Moncas WRC dodamies pēc uzvaras''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sesks: ''Uz Moncas WRC dodamies pēc uzvaras''
Mārtiņš Sesks un Renārs Francis

LMT Autosporta Akadēmijas ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis ieradušies pasaules rallija čempionāta norises vietā Moncā, kur cīnīsies par junioru klases (JWRC) čempionu titulu. No 4. līdz 6. decembrim Lombardijas reģionā, Moncā notiekošais Pasaules rallija čempionāta posms noslēgs 2020.gada JWRC sezonu.

Šobrīd latvieši ir vadībā, par desmit punktiem apsteidzot Tomu Kristensonu no Zviedrijas, bet par četrpadsmit punktiem – somu Sami Pajari. Sezonas noslēdzošajā posmā dalībniekiem ir iespēja izcīnīt pusotru reizi vairāk punktu nekā parastā etapā, pie tam sportistiem, kuri piedalījušies visos čempionāta posmos, neņems vērā sliktāko sacensību rezultātu.

2020.gada sezonā Seska/ Franča ekipāža ir kāpusi uz goda pjedestāla visos JWRC posmos – Zviedrijā, Igaunijā un Sardīnijā. Tostarp Igaunijā izcīnīta gan pašu sportistu tandēma, gan Latvijas pirmā JWRC uzvara.

“Sezonas atslēgvārds ir “uzvara”. Uz Moncu dodamies pēc uzvaras. Izmantojot sacensību nobīdi, esam trenējušies trīsreiz vairāk kā pirms Igaunijas posma. Atdodam sevi visu, lai pildītu treniņu plānu, neskatoties ne uz ko, jo šajā dīvainajā sezonā katra sacensība ir kā Ziemassvētki,” vērtējumā tiešs ir LMT Autosporta Akadēmijas pilots Mārtiņš Sesks.

Grūti iedomāties leģendām apvītāku vietu par Moncu, kur aizvadīt JWRC noslēdzošo posmu. Sacensības noritēs Moncas autodromā, vienā no pasaulē pirmajiem autodromiem, kas ir tikai četrus gadus jaunāks par Latvijas valsti. 1922.gadā celtajā autodromā iekļaujas trīs trases – 5,793 km garā Grand Prix trase, 2,405 km garā Junioru trase un 4,250 km garais ovāls ar stāvajām virāžām. Šajā trasē kopš 1949.gada notiek Italian Grand Prix F1 sacensības un tā ir ātrākā trase F1 kalendārā.

Jaunveidotie rallija ātrumposmi, kas izvīti pa autodroma pamattrasēm un piegulošajiem celiņiem, kopā ar decembra vēsajiem laikapstākļiem rallija braucējiem nenodrošinās ne tuvu tik paredzamu saķeri kā F1 pilotiem vasarā.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Hmieļevska