Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rallijreida komanda no Latvijas izcīna augsto otro vietu 24 stundu sacensībās Portugālē

Juris Grīns
Juris Grīns

Rallijreida komanda no Latvijas izcīna augsto otro vietu 24 stundu sacensībās Portugālē
Foto: Iveta Kaminska, www.autoeuro.lv

“24 Horas TT Vila de Fronteira 2015” sacensībās, kas no 27. līdz 29. novembrim norisinājās Portugālē, Fronteirā, ventspilnieku komanda “Tempo 24H” trīs pilotu sastāvā – Igors Skoks, Rūdolfs Skoks un Arvis Piķis, izcīnīja augsto otro vietu absolūtajā vērtējumā 83 ekipāžu konkurencē un pirmo vietu T1 klasē (19 ekipāžas).

Sacensībām “24 Horas TT Vila de Fronteira 2015” starts tika dots sestdien, 28.novembrī. Kvalifikācijas braucienos, kas notika iepriekšējā dienā, Igors Skoks uzrādīja desmito labāko laiku 83 komandu konkurencē, līdz ar to Latvijas komanda startu sāka no ceturtās starta līnijas. Pēc trīs apļiem viņš bija izcīnījis jau astoto pozīciju. 16 kilometrus garā trase bija sausa, ātra un siltā laika dēļ arī ļoti putekļaina, kas stipri ietekmēja un apgrūtināja braukšanu. Tā kā trase Portugālē ir ļoti šaura un akmeņaina, tad jau pēc pirmā veiktā apļa remonta zonā parādījās pirmās automašīnas ar pārsistiem riteņiem. Kad sacensībā bija pavadītas gandrīz divas stundas, šī nelaime piemeklēja arī Latvijas komandu, jo aizmugurējā labā riepa bija mīksta.

Pēc riepas maiņas, trasē devās Rūdolfs Skoks. Rezultātu tabulā ventspilnieki tobrīd atradās 17. vietā. Braucot ātri un stabili, pēc trim stundām Rūdolfs bija izcīnījis jau trešo pozīciju. 24 stundu sacensībās katrs pilots nepārtraukti trasē drīkst atrasties ne ilgāk kā trīs stundas. Ja šis noteikums netiek ievērots, komanda saņem sodu un tiek atņemts aplis no veiktā rezultāta.

Pēc 13 stundām latvieši pakāpās uz otro vietu, bet pēc 16 stundām, plkst. 6 no rīta, kad trasē brauca trešais pilots Arvis Piķis, jau bija izcīnījuši līdera pozīciju. Trase bija kļuvusi slidena un tajā arvien vairāk bija manāmas mašīnas, kas bija neveiksmīgi uzbraukušas uz milzu akmeņiem vai pat metušas kūleņus. Latvijas komanda pieņēma lēmumu nomainīt riepas. Atgriežoties trasē, rezultātu tabulā latvieši atradās otrajā vietā. Braucot ātri un stabili ar automašīnu Mitsubishi Pajero, ventspilniekiem Igoram Skokam, Rūdolfam Skokam un Arvim Piķim izdevās nosargāt šo pozīciju līdz pat finišam, aiz sevis atstājot iepriekšējo gadu uzvarētājus Francijas un Portugāles 24 stundu sacensībās - portugāļu komandu A.Andrade/ C.Duple/ Y.Morize/ M.Campos, kuri brauca ar AC Nissan Proto.

Uzvaru izcīnīja franču komanda “Sadev ORYX” – Francis Laulihe/ Pierre Marie Laulihe/ Louis Laulihe/ Philippe Berruer, veicot 112 apļus ar bagija tipa automašīnu BMC Emmepi.

Sacensībās dalību ņēma 59 portugāļu, 21 franču ekipāžas un pa vienai automašīnai no Latvijas, Itālijas un Beļģijas.

Otro reizi vienpadsmit gadu laikā, kopš latvieši startē 24 stundu sacensībās Portugālē, ir sasniegta 2. vieta absolūtajā vērtējumā, kā arī 1. vieta T1 klasē.

Augstākie sasniegumi:

2005. gadā 2. vieta (68 ekipāžas) – Andris Dambis/ Igors Skoks/ Maris Saukāns, automašīna “OSCar”;

2008. gadā 3. vieta (61 ekipāža) – Andris Dambis/ Igors Skoks/ Maris Saukāns, automašīna “OSCar24”;

2015. gadā 2. vieta (83 ekipāžas) – Igors Skoks/ Rūdolfs Skoks/ Arvis Piķis, automašīna “Mitsubishi Pajero”

Pēdējos piecus gadus mūsu valsti pārstāv ventspilnieku ekipāža “Tempo 24H” trīs pilotu sastāvā – Igors Skoks, kuram šī jau ir 11-tā dalība Portugālē, Rūdolfs Skoks un Arvis Piķis (abiem piektā reize).

Visi rezultāti publicēti "24horastt.pt".

Informāciju sagatavoja:
Iveta Kaminska