Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Solbergs: "Rallijā neatgriezīšos, jo vairs neesmu gatavs tik ļoti riskēt"

Solbergs: "Rallijā neatgriezīšos, jo vairs neesmu gatavs tik ļoti riskēt"
Peters Solbergs Spānijas WRC posmā. Foto: wrc.com

Aizvadījis pasaules rallija čempionāta posmu Spānijā, autosporta veterāns Peters Solbergs atzīst, ka šobrīd vairs nav tik jauns, lai atļautos riskēt un brauktu uz riska robežas. Neskatoties uz to, sacensības viņam patikušas, turklāt ar jauno “Volkswagen Polo GTI R5” automobili izcīnīta godalgotā trešā vieta WRC2 klasē.

WRC braucēja karjeru Solbergs noslēdza jau 2012. gadā, bet ik pa laikam bijis redzams uz rallija sacensību starta vēsturisko auto klasē. Spānijas rallijā “Volkswagen” rūpnīca bija nolēmusi konkurences apstākļos izmēģināt savu jauno R5 klases spēkratu, kas drīzumā būs pieejams privātajām komandām, un Solbergs tika uzaicināts par vienu no pilotiem.

“Psiholoģiski es ļoti ātri spēju pārslēgties, bet grūtākais bija tas, ka es zinu, kur zaudēju sekundes – tas bija trases ātrākajās vietās,” stāsta Solbergs. “Es nebiju ieinteresēts riskēt un braukt uz robežas. Ir grūti atkal uzticēties stenogrammai. Ja tur būtu rakstīts “ātrs labais seši”, es to dzirdētu, bet tā nebrauktu. Man ir 43 gadi, tādēļ es domāju par drošību. Kad biju jaunāks, drošība nebija manā prātā – braucu pilnā ātrumā. Tagad vairāk gūstu prieku un izbaudu procesu.”

Solbergs ar savu komandu “PSRX” šobrīd startē pasaules rallijkrosa čempionātā. Lai gan ir neskaidrības par “Volkswagen” atbalstu nākotnē, nākamgad sportists turpinās karjeru šajā autosporta disciplīnā, tāpat vairāk pievērsīsies jauno autosportistu apmācīšanai.

“Nākamgad pavisam noteikti rallijā nebraukšu,” atzīst sportists. “Autosportā esmu kopš 1982. gada, un es to mīlu, bet es tagad vairāk gribu skatīties nākotnē, palīdzēt jaunajiem braucējiem. Jūs to varat redzēt manā rallijkrosa komandā, kur startē Johans Kristofersons. Viņš ir tiešām daudz iemācījies. Tādi sportisti kā viņš grib mācīties un iemācīties labāko no visiem, tāpat kā es mācījos no Sainsa, Makreja un Makinena. Tieši tāpēc kļuvu par tik labu braucēju. Uzdevu viņiem daudz jautājumus, kad braucām vienā komandā. Rallija apguve prasa daudz laika, un es gribu palīdzēt jaunajiem braucējiem. Tāpēc pats rallijā nebraukšu. Plānoju turpināt startēt rallijkrosā.”

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.