Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbs: "Iespējams, Spānijas WRC rallija panākums ir mana lieliskākā uzvara"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Lēbs: "Iespējams, Spānijas WRC rallija panākums ir mana lieliskākā uzvara"
Sebastjans Lēbs
Foto: Citroen Racing

''Kad finišēju, tad nezināju, vai uzvarēju. Bija papildus spriedze, taču, kad sapratu, ka esmu uzvarējis - sešus gadus vēlāk pēc savas pēdējās uzvaras - tās bija fantastiskas sajūtas. Tagad, kad rallijs beidzies, varētu teikt, ka šī, iespējams, bija mana lieliskākā uzvara,'' stāsta Spānijas WRC rallija uzvarētājs Sebasjans Lēbs.

Pirms Spānijas WRC rallija Lēbs bija piesardzīgs par devītās uzvaras izcīnīšanu Spānijas WRC posmā. ''Līmenis šobrīd ir pārāk augsts, lai varētu teikt, ka spēšu sacensties ar trim titula pretendentiem. Taču ceru, ka vairāk vai mazāk spēšu braukt līdzīgā ātrumā,'' pirms starta teica Lēbs.

Taču jau ar pirmo dienu, kur sportisti sacentās uz grants seguma, Lēbs, izmantojot savu lielisko starta pozīciju, bija starp ātrākajiem braucējiem. Pēc pirmās grants dienas Lēbs bija ceturtais, bet pēc otrās dienas franču sportists jau bija pakāpies uz trešo vietu. Rallija noslēdzošajā dienā, izmantojot savu pieredzi, Lēbs rīta posmos izvēlējās braukt ar cietā sastāva riepām, kas atmaksājās. Finišā Lēbs izcīnīja savu 79.uzvara WRC karjerā un devīto uzvaru Spānijas rallijā.

''Sajūtas ir neticami labas. Kad finišēju, tad nezināju, vai uzvarēju. Bija papildus spriedze, taču, kad sapratu, ka esmu uzvarējis - sešus gadus vēlāk pēc savas pēdējās uzvaras - tās bija fantastiskas sajūtas. Pēc finiša biju emocionāls, jo bija pagājis ilgs laiks pēc manas pēdējās uzvaras WRC. Tagad, kad rallijs beidzies, varētu teikt, ka šī, iespējams, bija mana lieliskākā uzvara," iesāk deviņkārtējais WRC čempions Sebastjans Lēbs.

Lai arī Lēbs rallija noslēdzošo dienu bija plānojis sākt ar mīkstā sastāva riepām, pēdējā brīdī viņš savu lēmumu mainīja. ''Tā bija pieredze. Vienmēr ir grūti izvēlēties riepas, kad ir šādi jaukti laikapstākļi. Mēs zinājām, ka cietā sastāva riepas, ja ir mazliet mitrs, strādās labi. Biju pārliecināts, ka tā būs laba izvēle, ja nelīs. Tobrīd prognozes lietu nesolīja, taču nebiju pilnībā pārliecināts, vai var ticēt šīm prognozēm,'' savu riepu izvēli komentē Lēbs.

Jautāts, vai šis panākums varētu stimulēt to, ka Lēbs atgriežas WRC, franču sportists vēlreiz lika noprast, ka viņš neplāno atgriezties WRC uz pilnu laiku. ''Izbaudīju šīs brīvdienas, jo bija foršas sajūtas cīnīties un atkal uzvarēt. Šajā disciplīnā jutos vislabāk. Aizgāju prom no WRC, jo rallijs aizņēma daudz laika. Tas nav tas, ko gribu šodien, kā arī atgriezties pat uz dažiem WRC posmiem būtu sarežģīti. Šobrīd ir pāragri domāt par atgriešanos WRC,'' nobeidz Lēbs.

Izmantotie resursi:
Autosport
Federation Internationale de l'Automobile

     [+] [-]

, 2018-10-30 19:51, pirms 5 gadiem
"Šobrīd ir pāragri domāt par atgriešanos WRC" - nu ja, pagaidīs vēl kādus 6 gadus un tad 50gados spridzinās pēc 10tā titula.