Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Latviešu komandas ekipāža sacensībās Francijā avarē pēdējā ātrumposmā

Latviešu komandas ekipāža sacensībās Francijā avarē pēdējā ātrumposmā
Grjazina/Fjodorova ekipāža sacīkstēs Francijā. Foto: Bastien Roux

Ar avāriju un izstāšanos Francijā notikušo ralliju “Critérium des Cévennes” nedēļas nogalē noslēdza “Sports Racing Technologies” komandas sportisti Nikolajs Grjazins un Jaroslavs Fjodorovs, lai gan viņiem bija lieliskas izredzes kāpt uz pjedestāla.

Francijas asfalta rallija čempionāta astotais posms notika Francijas dienvidu pilsētas Monpeljē apkaimē. Divās dienās sportistiem bija jāveic desmit ātrumposmi, kuru kopējais garums sastādīja 192 kilometrus. Uz starta stājās gandrīz tikai vietējās ekipāžas un Grjazina ierašanās francūžiem bija teju eksotisks notikums.

Jau rallija pirmajā dienā latviešu komandas braucēji, kas startēja ar “Škoda Fabia R5” automašīnu, pierādīja, ka ir vieni no ātrākajiem, pēc veiktiem trim ātrumposmiem ierindojoties trešajā pozīcijā. Līderis tobrīd bija Žoans Bonato (“Citroën C3 R5”), kuram desmit sekundes zaudēja Braiens Bufjē (“Hyundai i20 R5”). Grjazins sekoja vēl pēc divām sekundēm.

Vēl septiņi ātrumposmi notika “Critérium des Cévennes” rallija otrajā dienā. Jau rīta pusē Bufjē pārsita riepu, kas Grjazinam ļāva pacelties uz otro pozīciju. Pirms noslēdzošā dopa viņa ekipāža bija 38 sekundes aiz līdera, bet par deviņām sekundēm apsteidza tuvāko sekotāju. Diemžēl izšķirošajā braucienā tika piedzīvota avārija, ar salīdzinoši mazu ātrumu ietriecoties akmens sienā, un turpināt ralliju nebija iespējams.

Sacensībās uzvarēja Bonato, kurš finišā par 42 sekundēm pārspēja Kventinu Žordano (“Hyundai i20 R5”), bet vēl pēc 15 sekundēm trešajā vietā ralliju noslēdza Kventins Žilbērs (“Škoda Fabia R5”). Bufjē spēja aizcīnīties līdz ceturtajai vietai.

Grjazina/Fjodorova ekipāžai novembra beigās paredzēts starts arī Francijas čempionāta sacensībās “Rallye du Var 2018”.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


Džandomeniko Baso ekipāža. Foto: rallyalba.it

Divkārtējais ERC čempions Baso turpina uzvarēt rallijā 50 gadu vecumā

Lai gan divkārtējam Eiropas un četrkārtējam Itālijas čempionam Džandomeniko Baso jau pērn apritēja 50 gadi, viņš aizvien spēj parādīt, ka ir ātrāks un stabilāks par konkurentiem. Nedēļas nogalē tika izcīnīta uzvara Itālijas rallija čempionāta otrajā posmā.
Foto: M-Sport

Dakaras uzvarētājs Sainss tuvu līgumam ar "Ford" komandu

Lai gan pasaules rallijreida čempionāta posmā Portugālē Karloss Sainss pārstāvēja "X-Radi Mini" komandu, jau maijā, pēc paša sportista vārdiem, varētu tikt parakstīts līgums ar "Ford" rūpnīcas vienību.
Mārtiņa Seska ekipāža. Foto: Facebook.com/MartinsSesksRallying
1

Sesks par avāriju: "Veicu pārāk plašu ieeju līkumā"

Svētdien, 14. aprīlī “Latvijas Mobilais Telefons” atbalstītā Mārtiņa Seska un Renāra Franča ekipāža aizvadīja dramatiskiem notikumiem pārbagātu cīņu par Ungārijas rallija pjedestālu, bet, esot sacensību līderpozīcijā, sportistu centienus pēc uzvaras sacensību pirmspēdējā ātrumposmā apturēja nolauzts ritenis un sabojāta automašīnas piekare.