Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Latvijas pārstāvis Grjazins Šveices ERC posmā atgūst astoņas pozīcijas

Latvijas pārstāvis Grjazins Šveices ERC posmā atgūst astoņas pozīcijas
Nikolaja Grjazina SRT komandas ekipāža Šveicē
Foto: Sports Racing Technologies

Šveicē noslēdzoties Eiropas rallija čempionāta finālposma otrajai dienai, vadībā nostiprinājies īru pilots Kreigs Brīns, kamēr Latvijas pārstāvis Nikolajs Grjazins pacēlies jau uz astoto pozīciju.

Pēc ceturtdien piedzīvotās neveiksmes ar pārsistu riepu, šodien "Rallye International du Valais" asfalta sacensībās Nikolajs Grjazins/Jaroslavs Fjodorovs ("Skoda Fabia R5") vairākos ātrumposmos sasniedza "Top 10" rezultātus, labākajā braucienā ieņemot septīto vietu. Pats galvenais, ka "Sports Racing Technologies" sportistiem R5 klases debijā piektdien izdevās izvairīties no būtiskām nepatikšanām, kas rallija kopvērtējumā ļāva pakāpties no 16. vietas uz astoto.

Tāpat kā pēc pirmās dienas, arī piektdienas ātrumposmos ļoti pārliecinoši brauca "Peugeot Rally Academy" komandas pilots Kreigs Brīns ("Peugeot 208 T16"). Šajā dienā īrs uzvarēja piecos no septiņiem ātrumposmiem, pārējos divos ierindojoties otrajā vietā. Dienas izskaņā viņa pārsvars pār tuvāko sekotāju sasniedzis 53 sekundes.

Tikmēr otrajā vietā aizvien atrodas mājinieks Olivjē Buri ("Citroen DS3 RRC"), bet trešais, tāpat kā pēc ceturtdienas trim ātrumposmiem, ir krievs Aleksejs Lukjaņuks ("Ford Fiesta R5"). Starp viņiem, iespējams, būs gaidāma sīva cīkstēšanās atlikušajos septiņos sestdien veicamajos ātrumposmos, jo Buri ir tikai 13 sekundes priekšā Lukjaņukam.

Igaunis Rauls Jētss ("Ford Fiesta R5"), kura mašīnai jau ceturtdien sāka zust jauda, neveiksme nepameta arī šodien un viņš tehnisku problēmu dēļ izstājās.

Tikmēr ļoti viltīga izrādījās kāda vieta sestajā ātrumposmā, kur pret tiltu mašīnas sasita vairāki braucēji, tostarp šveicietis Žonatans Hirši ("Peugeot 208 T16"), kurš pirms tam kāpa arvien augstāk un jau bija gatavs iesaistīties cīņā par pirmo trijnieku. Tāpat šajā tiltā ietriecās Bruno Magalešs ("Peugeot 208 T16") un Miroslavs Džeiks ("Citroen DS3 R5").

Kā jau minēts, sestdien tiks veikti vēl septiņi ātrumposmi, pēc kuriem kļūs zināms rallija uzvarētājs.

Šveices ERC posma kopvērtējums pēc 2. dienas

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Craig BreenPeugeot 208 T161:11:39.2
2.Olivier BurriCitroen DS3 RRC+53.9
3.Alexey LukyanukFord Fiesta R5+1:07.7
4.Francois DelecourPorsche 997 GT3 Cup RGT+1:29.7
5.Florian GononPeugeot 207 S2000+1:46.7
6.Emil BergkvistPeugeot 208 T16+1:52.4
7.Pascal PerroudFord Fiesta R5+2:01.1
8.Nikolajs GrjazinsSkoda Fabia R5+3:26.7
9.Jonathan HirschiPeugeot 208 T16+3:50.8
10.Sébastien CarronFord Fiesta R5+3:59.9

Izmantotie resursi:
FIA ERC | European Rally Championship


Foto: Rallycross.lv

Jau pēc mēneša startēs Latvijas autokrosa, folkreisa un rallijkrosa sezona

Vasaras autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa sezona Latvijā sāksies tieši pēc mēneša: 28. aprīlī Smiltenē startēs Folkreisa Vasaras kauss un Krosa komisijas autokrosa kauss, kam sekos pirmie posmi arī Latvijas-Lietuvas rallijkrosa un Latvijas autokrosa čempionātā. Tikai mēnesis!
Sebastjēns Ožjē. Foto: Martin Hlinka

Uz WRC posmu Horvātijā trasē atgriezīsies Ožjē un Mikelsens

Ir publicēts pasaules rallija čempionāta ceturtā posma "Rally Croatia" dalībnieku saraksts, kurā atrodamas 68 ekipāžas. Pēc divu posmu izlaišanas uz starta atkal izies Sebastjēns Ožjē un Andreass Mikelsens.
Foto: wrc.com

WRC ekipāžas Kenijā sagaida safari piedzīvojums

Šonedēļ, no 28. līdz 31. martam, norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) 2024. gada sezonas trešais posms "Safari Rally Kenya". Šis ir vienīgais WRC posms Āfrikas kontinentā un viens no tehniski vissarežģītākajiem sezonas rallijiem, kurā šoreiz startēs kopumā 29 ekipāžas.