Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Lēbs sācis pārrunas ar "Toyota" rūpnīcu

Lēbs sācis pārrunas ar "Toyota" rūpnīcu
Sebastjēns Lēbs. Foto: Sebastien Loeb Racing

Deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjēns Lēbs apstiprinājis, ka dalība 2021. gada Dakaras rallijā ir viņa prioritāte, un šobrīd sportists veic pārrunas ar "Toyota Gazoo Racing" komandu.

Divus gadus Lēbs būs pabijis “Hyundai Motorsport” rūpnīcas pilota statusā, lai gan šīs vienības rindās piedalījies tikai atsevišķos rallijos. Pieredzējušais francūzis atzinis, ka viņu ne tik daudz interesē dalība WRC posmos nākamgad, cik ļoti viņš vēlas atrast labu komandu startēšanai Dakaras rallijā.

Lai gan Lēbs nevēlas iedziļināties sīkumos, viņš atzīst, ka “Toyota” un “Prodrive” komandas ir starp tām, ar kurām viņš šobrīd veic pārrunas par iespējamo sadarbību.

“Šobrīd es nevēlos stāstīt par daudz, bet jā,” viņš neslēpj. “Un man ir vēl arī daži citi varianti. Iespējas ir labas, un tuvāko nedēļu laikā varēšu par saviem plāniem pastāstīt vairāk.”

Kā ziņojām iepriekš, “Prodrive” komanda, kas Dakarā startēs pirmo reizi, jau nolīgusi divkārtējo šo sacensību uzvarētāju Nano Romu, kamēr uz otru vietu pretendē gan Lēbs, gan cits bijušais WRC braucējs Kriss Mīke, iespējams, arī citi.

“Toyota” variants Lēba gadījumā dažos avotos tiek minēts kā reālākais, sevišķi ņemot vērā, ka uzvarēt spējīgo komandu vairs nepārstāvēs Fernando Alonso, kurš tagad pilnībā koncentrēsies uz atgriešanos “Formulā 1”. Tāpat tiek spekulēts, ka, panākot sadarbību ar “Toyota”, Lēbam nākamgad pavērtos iespēja startēt arī atsevišķos WRC posmos.

Dakaras rallijā Lēbs piedalījies jau četras reizes, 2017. gadā izcīnot otro, bet 2019. gadā – trešo vietu.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


Madss Ostbergs. Foto: Godzik Rally Foto

Arī Ostbergs šogad būs Seska ekipāžas konkurents cīņā par ERC titulu

Norvēģu pilots Madss Ostbergs oficiāli paziņojis, ka 2024. gada sezonā turpinās dalību Eiropas rallija čempionātā, un par mērķi izvirzījis titula izcīnīšanu. Mārtiņam Seskam un Renāram Francim par vēl vienu spēcīgu sāncenšu ekipāžu vairāk.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Mārtiņš Sesks. Foto: publicitātes
3

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.