Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Ožjē līderis Korsikas rallijā, Mīkem un Sordo neveiksmes

Ožjē līderis Korsikas rallijā, Mīkem un Sordo neveiksmes
Sebastjēns Ožjē
Foto: AFP/Scanpix

Noslēdzoties Korsikas asfalta rallija pirmajai dienai, par sacensību pārliecinošu līderi kļuvis "Volkswagen Motorsport" komandas braucējs Sebastjēns Ožjē.

Pasaules rallija čempionāta Francijas posma pirmajā dienā sportisti cīnījās 50 km un 29 km garos ātrumposmos, kurus bija jāveic pa divām reizēm.

Ožjē bija ātrākais visos no tiem, dienas beigās tuvāko sekotāju Tjerī Noivilu no "Hyundai Motorsport" apsteidzot par 44 sekundēm, bet savu komandas biedru Jari-Mati Latvalu - par nepilnu minūti.

Diviem pilotiem, kas šodien sacentās par vietām pirmajā trijniekā, cerības uz augstu rezultātu izbojāja plīsušas riepas. "Abu Dhabi Total World Rally Team" pārstāvis Kriss Mīke atradās otrajā pozīcijā, kad trešajā ātrumposmā bija spiests apstāties, lai nomainītu riteni. Danijs Sordo no "Hyundai Motorsport" tobrīd pakāpās uz trešo vietu, bet viņam liktenīgs izrādījās ceturtais ātrumposms. Abi cīņu turpina, bet pozīcijas ir zaudētas.

"Hyundai" rūpnīca tieši šajā rallijā aizvada debijas sacensības ar "i20 R5" automašīnu, WRC2 klasē Kevinam Abringam ieņemot trešo vietu. Līderis ir "M-Sport" pilots Elfins Evanss, kurš šobrīd par 15 sekundēm pārspēj pieredzējušo Janu Kopecki no "Škoda Motorsport".

Sestdien Korsikas rallijā jāveic vēl četri ātrumposmi, kuru kopējais garums būs iespaidīgi 169 kilometri, bet sacīkstes noslēgsies svētdien, kad risināsies vēl divi ātrumposmi.

Korsikas rallija kopvērtējums pēc 1. dienas

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Sébastien OgierVolkswagen Polo R WRC1:37:52.8
2.Thierry NeuvilleHyundai i20 WRC ’16+44.0
3.Jari-Matti LatvalaVolkswagen Polo R WRC+58.0
4.Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R WRC+59.3
5.Craig BreenCitroën DS3 WRC+1:18.7
6.Hayden PaddonHyundai i20 WRC ’16+1:26.2
7.Eric CamilliFord Fiesta RS WRC+2:00.7
8.Elfyn EvansFord Fiesta R5+2:36.3
9.Dani SordoHyundai i20 WRC ’16+2:39.1
10.Mads ØstbergFord Fiesta RS WRC+2:41.9

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...


Inguna Grišāne. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Inguna Grišāne: "Nākamais solis ir minirallijs"

Par spīti stereotipam, ka autosports  - tā ir vīriešu pasaule, ir sievietes, kas pierāda pilnīgi pretējo, sacensību trasē jūtas kā zivs ūdenī un nereti izrādās ātrākas arī par stiprā dzimuma pārstāvjiem. Tāda ir arī Inguna Grišāne, šī gada pirmās vietas ieguvēja Dāmu klasē gan Rīgas Ziemas kausā, gan Kurzemes Ziemas kausa izcīņā.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.