Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Sacīkstes Mūsā būs Latvijas autosporta vēsturē fenomenālas

Sacīkstes Mūsā būs Latvijas autosporta vēsturē fenomenālas
Foto: Klāvs Benefelds

Pilnā sparā turpinās pieteikšanās nākamās nedēļas nogales krosa trillerim Mūsas trasē, kad notiks Latvijas autokrosa un rallijkrosa čempionātu, Baltijas autokrosa kausa pēdējais, Folkreisa Vasaras kausa priekšpēdējais posms.

Gaidāmā sacīkste būs kas fenomenāls Latvijas krosa vēsturē, jo aptvers visus centrālos sporta veida seriālus. Gaidāmais dalībnieku skaits, nešaubīgi, būs jauns Krosa komisijas sacensību rekords. Prognoze – sportistu skaits varētu apstāties pie atzīmes 180, taču nav izslēgta arī pārlēkšana pāri 200 dalībnieku atzīmei.

Sportistiem cītīgāk kā jebkad jāseko līdzi pieteikšanās procesam un nolikumu informācijai, jo katra kļūda un kavējums var atsaukties uz rezultātu un pat dalību gaidāmajā cīņā.

Šā brīža dalībnieku saraksts ir raibs un jau šobrīd pilns ar pārsteigumiem. Taču, šķiet, nākamā nedēļa būs tā, kad sastāvi būs kļuvuši optimāli, tad tos arī pētīsim.

Latvijas autokrosa un rallijkrosa čempionātā šī būs visu izšķiroša sacīkste. Pa abiem seriāliem kopā priekšlaicīgi zināms tikai viens čempions – autokrosa 2000 Super klasē Ritvars Kārkliņš. Visi pārējie sezonas uzvarētāji tiks noskaidroti pēdējā sacīkstē. Folkreisam šis būs sezonas priekšpēdējais posms, pirms kura situācija kopvērtējumā ir īpaši sarežģīta. Vasaras labāko Folkreisa braucēju, šķiet, uzzināsim pēdējā sacīkstē Brenguļos, Čempionu krosa ietvaros.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv


Foto: FIA WRC

WRC sezona ar asfalta ralliju Horvātijā atgriežas Eiropā

Šajā nedēļas nogalē, no 18. līdz 21. aprīlim norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas ceturtais posms WRC Croatia Rally, pasaules ātrākajām rallija ekipāžām atgriežoties Eiropā un sacenšoties pa Horvātijas asfalta seguma ceļiem. Horvātijas rallijā kopumā uz starta stāsies 68 ekipāžas.
Džandomeniko Baso ekipāža. Foto: rallyalba.it

Divkārtējais ERC čempions Baso turpina uzvarēt rallijā 50 gadu vecumā

Lai gan divkārtējam Eiropas un četrkārtējam Itālijas čempionam Džandomeniko Baso jau pērn apritēja 50 gadi, viņš aizvien spēj parādīt, ka ir ātrāks un stabilāks par konkurentiem. Nedēļas nogalē tika izcīnīta uzvara Itālijas rallija čempionāta otrajā posmā.
Foto: M-Sport

Dakaras uzvarētājs Sainss tuvu līgumam ar "Ford" komandu

Lai gan pasaules rallijreida čempionāta posmā Portugālē Karloss Sainss pārstāvēja "X-Radi Mini" komandu, jau maijā, pēc paša sportista vārdiem, varētu tikt parakstīts līgums ar "Ford" rūpnīcas vienību.