Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

LRČ kopvērtējumā pirms izšķirošā posma ''Rally Liepāja 2018'' vērojama liela intriga

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

LRČ kopvērtējumā pirms izšķirošā posma ''Rally Liepāja 2018'' vērojama liela intriga
Emīls Blūms.
Foto: Alfonsas Rakauskas Foto

Pagājušajā nedēļā noslēdzās Latvijas rallija viesizrādes Igaunijā ar ralliju „Lōuna – Eesti 2018”. Pirms pēdējā šā gada sezonas posma „Rally Liepāja 2018”, kas būs ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas čempionāta posms (ERC), intriga kopvērtējuma tabulā ir kļuvusi tikai lielāka.

Absolūtajā ieskaitē pirmajām divām vietām ir vienāds punktu skaits – 59. Tie ir Igaunijas pārstāvji Ranno Bundsens / Roberts Loštšenikovs un Ukrainas rallija ekipāža Valerijs Gorbans / Sergeis Larens. Trešajā vietā šobrīd ir mūsējie - Emīls Blūms / Didzis Eglītis, kuriem ir 33 punkti. Viņiem uz pēdām min vēl vismaz divas ekipāžas - Allans Popovs / Alekseis Krilovs (30) un Jānis Berķis / Edgars Čeporjus (28).

Jāatgādina, ka Liepājas rallijs šogad būs punktiem bagāts rallijs, jo sestajā posmā, jeb ERC rallija pirmajā dienā var izcīnīt maksimāli 15+2 punktus, bet otrajā dienā par uzvaru LRČ posmā var jau saņemt 25+3punktus, tādejādi, uzvarot abos posmos un divos “power stage” ātrumposmos, punktu summa būs 45 punkti. Un tas jau paliek interesanti, jo uzvarētājus gandrīz visās ieskaitēs mēs šogad uzzināsim tikai Liepājas rallija finišā. Vēl jāatzīmē, ka viens sliktākais rezultāts ekipāžai sezonā tiek atmests, un tas rallija rezultātu prognozes padara vēl sarežģītākas.

Šobrīd LRČ1, kas ir klase nacionālajiem pilnpiedziņas automobiļiem ar turbo dzinējiem, teorētiski noķerami ir igaunis Bundsens, jo, lai gan katrā no posmiem viņi ir ieguvuši maksimālo iespējamo punktu skaitu – 17, un nu viņu kontā ir 85 punkti, otrajā vietā esošajiem Edijs Bergmanis / Edgars Grīns ir 46. Par trešo vietu LRČ1 klasē gan būs sīva cīņa, jo Kaspars Kaņeps-Kalniņš / Ringolds Bērziņš šobrīd tabulā ir trešie ar 17 punktiem, taču viņiem uz pēdām min Ronalds Baldiņš / Ingars Sakne ar 16 punktiem. Arī 5. -8. vieta kopvērtējumā ir vien ar dažu punktu starpību un diezgan droši var pretendēt uz sezonas bronzu.

LRČ2 ir klase starptautiskās N4 grupas automašīnām, kā arī N4 Latvijas un Baltijas Open klašu auto grupām, un tajā pirmajā vietā ar 73 punktiem ir Emīls Blūms, tomēr tuvākais sekotājs Popovs atpaliek tikai par 11 punktiem, kas dažādu apstākļu sakritības dēļ var novest arī pie līderu maiņas sezonas kopvērtējumā. Trešie šobrīd Aleksanders Mihailovs/Normunds Kokins.

LRČ3 ieskaitē startē tikai starptautiskās R2 grupas un Latvijas R2 nacionālās homologācijas mašīnas, ar kurām veiksmīgi startē arī mūsu juniori. Šajā klasē kopvērtējuma cīņa ir visai dramatiska - tur pirmās trīs vietas šķir vien divu punktu starpība, līdz ar to prognozēt, kurš tiks pie uzvaras – igauņi Rasmus Ustulns / Kauri Pannas, Olivers Solbergs / Veronika Engana vai Eiropas rallija čempionātā startējošais Mārtiņš Sesks / Renārs Francis, ir diezgan neiespējami.

LRČ4 ir klasē, kas rezervēta pilnpiedziņas automašīnām ar dzinēja darba tilpumu no 2 līdz 3l, par kopvērtējumu cīnās vien četras ekipāžas. Šajā klasē pārliecinoši līderi un pieteikumu kausa izcīņas titulam ir pieteicis Krišjānis Zintis Putniņš. LRČ5, kas domāta starptautiskajiem A7 un R3 un nacionālajiem vientilta piedziņas automobiļiem ar dzinēja darba tilpumu no 2 līdz 3l, šajā brīdī par pirmo vietu vēl var cīnīties divi reāli pretendenti – tie ir Jānis Vorobjovs / Ivo Pūķis ar 46 punktiem un ekipāža, kas pārstāv Igauniju - Madis Vanaselja / Jarmo Liivaks (39). LRČ6 klasē šobrīd pirmajā vietā ir kaimiņzemes Igaunijas rallija ekipāžai Karels Tölps / Karls Arturs Viitra. Tīri teorētiski viņus noķert ir iespējams, viņi piedalījušies visos piecos jau notikušajos LRČ posmos, no kuriem četros ir uzvarējuši, un nu viņu kontā ir 86 punkti, bet tuvākajiem sekotājiem Kristo Subi / Raido Subi ir 41 punkts. Labākie no latviešiem šajā ieskaitē, ar vienādu punktu skaitu – 35, cīnās par trešo vietu kopvērtējumā – tās ir ekipāžas Agris Upītis / Andris Spilva un Ivo Ķilpis / Artis Ceriņš.

Arī Junioru ieskaitē viss izšķirsies „Rally Liepāja” laikā, jo šobrīd Mārtiņam Seskam ir 65 punkti, bet Oliveram Solbergam un Uustulnam ir katram pa 62 punktiem.

Komandu vērtējumā šobrīd līderi ar 97 punktiem ir „Vides Tehnika” , otrajā vietā ir „A1M” ar 86 sakrātajiem ieskaites punktiem, bet trešajā vietā, atpaliekot no otrās vien par vienu punktu, ir „Sports Racing Technologies” komanda.

„Rally Liepāja 2018” notiks 13., 14.oktobrī pilnvērtīgi Kurzemes teritorijā uz brauks cauri Liepājas, Aizputes, Durbes, Priekules, Vaiņodes un Kuldīgas novadiem.

Plašāku informāciju par čempionāta dalībniekiem un rezultātiem var iegūt mājaslapā LRČ

Pilns kopvērtējums ŠEIT.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Pavlovska
LAF preses sekretāre